Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Diner Pensant in Lunteren

17 maart 2023, 18:00

Vrijdag 17 maart opent Het Witte Kerkje (Vrijzinnig Lunteren) haar deuren voor een

Diner Pensant over Verbondenheid onder druk. Die verbondenheid is in onze tijd zeker geen vanzelfsprekendheid. In de corona periode werd voor sommigen eenzaamheid, het gevoel van niet verbonden zijn, ineens pijnlijk voelbaar. En de crisis waar we ons voor gesteld zien, klimaat, energie, oorlog, zorgen ervoor dat sommige vrijheden ons ontnomen worden, en dat we meer afhankelijk van elkaar worden. Maar dat leidt niet zomaar tot meer verbondenheid…

Het leidt tot verschillen tussen groepen mensen in de samenleving en felle discussies over en weer. Hoe geven wij vorm aan nieuwe verbondenheid, en hoe zou die zich verhouden tot ons vrijheidsverlangen? Bestaat er een vrijheid in verbondenheid? Hoe kunnen wij dit thema beter met elkaar bespreken dan aan tafel? Een plek waar mensen zoveel gemakkelijker tot elkaar gebracht worden.

Daarom is het tijd voor een mooie avond met boeiende lezingen, goede gesprekken, muzikale optredens en natuurlijk lekker eten in ons sfeervolle kerkje.

We hebben drie bijzondere sprekers voor deze avond, Rachelle van Andel, Manuela Kalsky en Laurens ten Kate. Uiteraard gaan ook zij met de tafelgasten in gesprek. Het programma wordt opgeluisterd met een muzikaal optreden van pianist Jan-Marten de Vries (piano, bandoneon, zang) en de Finse blokfluitist en gitarist Muho Myllylä.

Rachelle van Andel is predikant van Vrijburg Amsterdam met speciale aandacht voor jeugd en jongeren. Rachelle studeerde wijsbegeerte in Antwerpen, humanistiek in Utrecht en remonstrantse theologie en religiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Prof. dr. Manuela Kalsky is theologe en bijzonder hoogleraar op de Karen Armstrong Leerstoel voor Religie, Waarden en Maatschappelijke Transformatie aan de Universiteit voor Humanistiek. Zij was oprichter van Nieuwwij.nl, speler in het Theologisch Elftal van het dagblad Trouw en een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland op het gebied van levensbeschouwelijke diversiteit en inclusie.

Laurens ten Kate is filosoof, religiewetenschapper en theoloog. Hij is bijzonder hoogleraar Vrijzinnige religiositeit en humanisme aan de Universiteit voor de Humanistiek in Utrecht. Vanuit deze positie is hij een van de medeorganisatoren en -bedenkers van het Diner Pensant.

We serveren een vegetarisch driegangenmenu; andere dieetwensen zijn bespreekbaar. Opgeven voor het Diner Pensant is verplicht, via info@vrijzinniglunteren.nl; na opgave krijgt u een link toegezonden, waarmee u kunt betalen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, er zijn namelijk max. 24 plaatsen beschikbaar. Toegang: €20,– (alles inbegrepen) Tijd: 18.00 uur tot 21.15 uur; inloop mogelijk vanaf 17.50 uur.

 

Gegevens

Datum:
17 maart 2023
Tijd:
18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Witte Kerkje
Dr. Kimmijserlaan 28
Lunteren, 6741 DR Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren

Gegevens

Datum:
17 maart 2023
Tijd:
18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Witte Kerkje
Dr. Kimmijserlaan 28
Lunteren, 6741 DR Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren