FEM Talks 2017 ‘Wat bezielt je?

Finale FEM TalksMet deze vraag bood FEM Talks 2017 vrouwen van alle leeftijden de mogelijkheid om een inspirerend betoog te vertellen over wat hen bezielt. Hoogtepunt van dit initiatief was de finale van FEM Talks in Paradiso te Amsterdam.

Bezieling en inspiratie

Vrouwen hebben immers een verhaal te vertellen over wat hen bezielt. Denk bijvoorbeeld aan Malala Yousafzai (Nobelprijswinnaar), Mpho Tutu (predikante en dochter van bisschop Tutu), Hildegard von Bingen (mysticus), Etty Hillesum (Auschwitz’ slachtoffer), Anne Zernike (eerste vrouwelijke predikante) en nog vele anderen.

Ze inspireren andere vrouwen met hun verhaal. Toen en Nu. Toch komen vrouwen in de media en politiek nog steeds te weinig aan het woord. Daarom organiseerden wij voor de tweede keer deze wedstrijd om vrouwen meer stem te geven.

Winnares 2017

Berthe van Soest is met haar verhaal ‘De rozenkrans’ winnares geworden van FEM Talks 2017 ‘Wat bezielt je?’. Marijke Verduyn ontving de publieksprijs met haar betoog over ‘Vergeten woorden’.

De rozenkrans

In ‘De rozenkrans’ beschrijft Van Soest haar ervaringen die ze opdeed op de weg van de devotie. Een ontdekkingstocht. Veel vrouwen belopen dit pad al eeuwen, maar hun ervaringen komen zelden in de openbaarheid. Wellicht omdat zij het als vanzelfsprekend beschouwen of het een te intieme weg vinden.

De jury vond haar verhaal authentiek, origineel en bijzonder omdat zij verschillende geloofstradities verbindt.

 Publieksprijs

Het publiek was het meest gecharmeerd van het verhaal ‘Vergeten woorden’ door Marijke Verduyn. Zij vertelde over geest, genade, zonde en ziel en hoe die haar bezielen in het dagelijks leven.

De andere genomineerden waren Inge Bosscha, Ineke Verdoner en Maud Dik. Ook voor hen had de jury lovende woorden.

Foto-impressie

Deze slideshow vereist JavaScript.

FEM Talks

Met FEM Talks wil Vrijzinnigen Nederland vrouwen een stem geven. Zij komen nog steeds te weinig aan het woord. Dit is de tweede keer dat FEM Talks wordt georganiseerd.

De volgende FEM Talks vindt plaats in 2019.

Verhalen finalisten

De rozenkrans (Berthe van Soest)
Vergeten woorden (Marijke Verduyn)
Wat bezielt mij (Maud Dik)
Zie de mens (Inge Bosscha)
Waar mijn ziel naar verlangt … (Ineke Verdoner)