Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Drift door Bregje Hofstede

7 november 2019, 20:00

In haar boek “Drift” schrijft Bregje Hofstede een indringend verhaal over haar relatiebreuk. Het verhaal wordt verrijkt met beeldspraak, vol sprongen in de tijd waardoor het verhaal grote diepte krijgt. De roman begint als de hoofdpersoon, ook Bregje Hofstede geheten, bij haar vriend wegloopt. Ze vertrekt met een rugzak vol dagboeken, de weerslag van hun relatie. Het verhaal is opgebouwd uit terugblikken, dagboekfragmenten en bespiegelingen over de vraag of de relatie nog valt te redden.

De schrijfster noemt haar roman niet autobiografisch. Het is eerder autofictie, het verhaal heeft in grote lijnen echt plaatsgevonden maar is in het boek vervormd en literair verrijkt. “Wat fictie zo waardevol maakt” zegt de schrijfster ”is dat het je instaat stelt om een waarheid te laten zien die je niet zou durven tonen als het non-fictie was. Fictie is geen manier van liegen maar juist een manier om onder een vermomming een diepere waarheid aan het licht te brengen, een mythe, iets wat voor iedereen herkenbaar is”.

Miriam Piters komt in een recensie in Tzum op internet tot de volgende conclusie over dit boek: Het lezen van een weergaloze roman als Drift levert een dubbelzinnig gevoel op, je voelt je verrijkt door de rijke, nieuwe beeldspraak die van de pagina’s afspat(een klein voorbeeld: ”samen staan we in een glazen bol die iemand maar blijft schudden” over de onrustige fase na het uit elkaar gaan). Hofstedes verhaal zindert nog tijden na en zorgt zelfs voor enige onrust in je leven. Je gaat je eigen relatie tegen het licht houden. Kun je alles delen over jezelf met je geliefde? Wat als je dat niet doet of wilt? Drijf je dan niet van je partner af? Welk vastgeroest idee over ware liefde past niet in jouw werkelijke relatie? Tegelijkertijd voel je je medeplichtig aan het teloorgaan van de daadwerkelijke relatie van schrijfster Bregje Hofstede. Zij is haar geliefde kwijt, maar wij zijn een grootse en meeslepende liefdesgeschiedenis rijker.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met boekhandel Novita in Bennekom.

Bregje Hofstede geeft deze avond geen lezing in de gebruikelijke vorm, maar zij zal worden geïnterviewd door vier personen die haar boek hebben gelezen. Uiteraard is er voor alle aanwezigen ruimte voor vragen en discussie.

Bregje Hofstede is in 1988 geboren in Ede. Zij is journalist, columnist en schrijver. Hofstede studeerde kunstgeschiedenis en Frans in Utrecht, Parijs en Berlijn. Ze schrijft voor diverse kranten en literaire tijdschriften. Ze is correspondent Nieuw Feminisme bij online journalistiek platform De Correspondent. Eerdere boeken van haar zijn: De hemel boven Parijs (2014) en De herontdekking van het lichaam: over Burn out (2016). Drift stond in het voorjaar van 2019 op de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

Gegevens

Datum:
7 november 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie

Organisator

De Ontmoeting Bennekom
Telefoon
0318-430226
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
7 november 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie

Organisator

De Ontmoeting Bennekom
Telefoon
0318-430226
Bekijk de site van Organisator