Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opsoek naar Ubuntu

11 april 2019, 20:00

Bennekom

Ubuntu. Een Zuluwoord, maar een universeel concept. UmntuNgmuntuNgbantu betekent letterlijk: Een mens is een mens omdat er andere mensen zijn. Oftewel: Ik ben omdat wij zijn! Dit is de basis van de Ubuntu-filosofie.

Wat kan Ubuntu voor jou en mij, voor ons betekenen? Voor de westerse wereld die de afgelopen eeuwen enorme technologische realisaties heeft neergezet en voor grote materiële welvaart heeft gezorgd, maar die nu schreeuwt om aandacht voor immateriële vraagstukken. Voor onze omgang met de aarde en met elkaar; een omwenteling van ratio naar relatie.

Annette Nobuntu Mul neemt je op persoonlijke wijze mee in haar spirituele zoektocht naar wat Ubuntu is en kan betekenen. Ze neemt je mee naar Zuid- Afrika, het land dat na apartheid oude wonden tracht te helen en dat, met de kracht van diversiteit, met recht en trots een regenboognatie wil zijn.

Ze gaat op zoek naar Ubuntu in het contact met dierbare Zuid-Afrikanen die op haar levenspad zijn gekomen. Vaak met een bijzondere levensles. Voor haar en voor ons.

Wat kunnen wij van Afrika, van Ubuntu leren?

Met haar zoektocht naar menselijkheid in de omgang –in alle facetten van het leven –met medemensen draagt Annette een belangrijk steentje bij aan het pad van gedeelde menselijkheid in onze samenleving. Dit betekent in haar ogen dat we in elke persoonlijke, professionele, organisatorische, religieuze of politieke ontmoeting of discussie elkaar, boven alles, als mens kunnen zien en onze gemeenschappelijke menselijkheid erkennen: Ik ben omdat wij zijn.

Annette Nobuntu Mul (1960) is de oprichter van Ubuntu Society. Het is haar missie om het diepgewortelde (Zuid)-Afrikaanse mensbesef Ubuntu verder te ontwikkelen en uit te dragen in ons ‘samenwerken in samenleving’.

Gebaseerd op de principes en spirit van Ubuntu verbindt zij uitwisselingsprogramma’s tussen Nederland en Zuid-Afrika. Naast haar werkzaamheden via Ubuntu Society is zij oprichter en voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland, persoonlijk gestimuleerd en geïnspireerd door emeritus aartsbisschop Desmond Tutu.

Zij is auteur van diverse artikelen en het boek ‘Opsoek naar Ubuntu’ Juli 2018. Uitg. Big Business Publishers.

ISBN 9789491757648

Gegevens

Datum:
11 april 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie

Organisator

De Ontmoeting Bennekom
Telefoon
0318-430226
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
11 april 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie

Organisator

De Ontmoeting Bennekom
Telefoon
0318-430226
Bekijk de site van Organisator