Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voordrachtsavond ‘Om een zin’

21 oktober 2017, 20:00

Om een zin

Gedichten en muziek, voordrachtsavond door Carel ter Linden en Mirjam Karres

In 2008 verscheen bij de Arbeiderspers de gedichtenbundel ‘Om een zin’ van Carel ter Linden.
Gedichten, ontstaan vanuit belevenissen uit het dagelijks leven, sprekend van de verwondering en de geheimen van dit bestaan.

Zo boeit de nachttrein hem omdat de reiziger het duister in gaat en zich volkomen overgeeft aan een  geheimzinnige bestuurder die  hij totaal niet kent. Een mol, dat ondergrondse dier dat nooit het daglicht ziet, roept bij hem de vraag op of de mens misschien even blind is voor het hogere dat hém omgeeft.

Een aantal gedichten verraadt immers zijn zoektocht naar zo’n laatste zin, waarmee de dichter raakt aan de zin van het leven zelf. Gebruikmakend van klassieke vormen en trefzeker formulerend schrijft Ter Linden een ingetogen, herkenbare poëzie, die veel lezers zal aanspreken.

Gedichten over zijn kinderen en over de geliefde, over leven en dood. Zinnen, woorden en beelden resoneren na in de muziek, die Miriam Karres, pianiste, daarbij koos. Composities van Bach, Scarlatti, Schumann, Chopin, Liszt, en Debussy wisselen de voorgedragen gedichten af.

Carel ter Linden

Ter Linden (1933, Amersfoort) werd na een studie rechten en theologie predikant in Hoogvliet, Oegstgeest en Den Haag (Kloosterkerk). Na zijn emeritaat in 1999 schreef hij een aantal boeken op pastoraal en theologisch gebied, o.a. zijn laatste boek “Wat doe ik hier in Godsnaam”

(2013) en zijn dichtbundel “Om een zin”uit 2008. Dit heeft in 2009 geleid tot een programma van gedichten uit deze bundel, waarbij de pianiste Ariane Karres muziek koos als weerspiegeling van de tekst. Na haar overlijden in 2013 heeft haar dochter dit programma in nieuwe vorm voortgezet.

Mirjam Karres

Karres, (1972), dochter van de pianiste Ariane Karres -Veelo, studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Willem Brons en vervolgde haar studie voor kamermuziek bij Mila Baslawskaja.

In december 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani, Italië. Samen met haar tweelingzus Sandra vormt zij een viool- piano duo waarmee ze een concerttour door Singapore, Brunei en Maleisië maakte. Mirjam nam deel aan verschillende festivals, o.a. het Britten-Pears festival in Aldeburgh, en het Manchester Music Festival in Vermont, USA.  Ze speelde in muziektheater producties mee van o.a. Orkater en Het Filiaal. Met het Heemsteeds Philharmonisch Orkest speelde zij het tweede pianoconcert van S. R Rachmaninoff en later volgde ook het pianoconcert van R. Schumann.

Meer informatie

www.literairconcert.nl

Gegevens

Datum:
21 oktober 2017
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Vlam
Beukenlaan 2
Rhenen,
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
21 oktober 2017
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Vlam
Beukenlaan 2
Rhenen,
Bekijk de site van Locatie