Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zoeken naar antwoorden op levensvragen

11 februari, 15:00 - 17:00

Op 11 februari 2024 komt Sabine Wassenberg in Hattem een lezing houden.
Het zoeken naar antwoorden op levensvragen is iets van alle mensen, alle tijden, plaatsen, culturen en geloven. In het boek De Zoon van de Gazelle lezen we de filosofische zoektocht van Hayy die op een onbewoond eiland opgroeit en door enkel te filosoferen bij ‘het Mysterie’ uitkomt. Later ontdekt hij dat mensen in de bewoonde wereld dit ‘God’ noemen. 

Het oorspronkelijke verhaal stamt uit de 12e eeuw en is van islamitisch filosoof Ibn Tufayl. 

Filosoof en auteur Sabine Wassenberg en religiewetenschapper Kamel Essabane herschreven dit verhaal om het voor jong en oud toegankelijk te maken en Karuna Wirjosemito voorzag het van mooie prenten. Na ieder hoofdstuk staan filosofische vragen voor de lezer om over na te denken. 

Sabine is te gast om te spreken over mystiek en verwondering en om voor te lezen uit het boek . Vervolgens gaat ze met de aanwezigen in gesprek. 

Na de lezing is er mogelijkheid het boek aan te schaffen en te laten signeren door de auteur. 

Sabine Wassenberg is filosoof en auteur van onder meer Mijn ego en ik, Kinderlogica en vier edities van het Onwijs Grote Filosofie Doeboek. 

Ze filosofeert met kinderen op scholen, geeft hierin trainingen aan onderwijsprofessionals en verzorgt individuele consulten. 

Sabine is sinds haar jeugd geïnteresseerd geweest in filosofie, maar wist zelf indertijd nog niet wat het was. Daarom juist is haar missie om van filosoferen een vak te maken in het onderwijs en iets gewoons in de opvoeding. Ook om kinderen bewust te maken van de wondere wereld van filosoferen, waar ‘het Mysterie’ altijd voelbaar  is.

Gegevens

Datum:
11 februari
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Hattem
Sparrenlaan 3a
Hattem,
+ Google Maps

Organisator

Vrijzinnigen Hattem
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
11 februari
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Hattem
Sparrenlaan 3a
Hattem,
+ Google Maps

Organisator

Vrijzinnigen Hattem
Bekijk de site van Organisator