Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Denker des Vaderlands in Hattem

3 maart 2020, 20:00

De Denker des Vaderlands Daan Roovers is 3 maart in Hattem.

Zij spreekt over: Wij zijn de politiek. Zijn wij tot vrijheid in staat?

Politiek is bij uitstek een zaak die je niet aan politici moet overlaten, zegt Daan Roovers. Op 29 maart 2019 werd zij voor twee jaar benoemd tot Denker des Vaderlands. Ter gelegenheid daarvan schreef zij het boek “Wij zijn de politiek”.
Daarin komen vragen aan de orde als: Wordt het geen tijd om groot onderhoud te plegen aan het democratische systeem? We maken gretig gebruik van onze vrijheid van meningsuiting, maar mag je eigenlijk alles zeggen? En laten we ons niet veel te makkelijk uit elkaar spelen door populisten en trollen? De extreme stemmen eisen onze aandacht op, ten koste van de redelijke en de gematigde, terwijl die in de meerderheid zijn. Hoe zorgen wij ervoor dat wij tot vrijheid in staat zijn?

Daan Roovers pleit voor een nieuw politiek bewustzijn en een beter begrip van vrijheid en verantwoordelijkheid. Want wij zijn heel wat meer dan ons brein: wij zijn de politiek
Datum: dinsdag 3 maart
Aanvang: 20.00 uur
Plaats: De Marke, Hattem
Entree 7.50

Daan Roovers is docent publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam, programmamaker bij omroep Human, debatvoorzitter in De Rode Hoed, en trainer bij de Denkacademie. Ze is voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine. Samen met René Gude schreef zij Kleine geschiedenis van de filosofie. Ze studeerde geneeskunde en filosofie in Nijmegen.

Gegevens

Datum:
3 maart 2020
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Hattem
Sparrenlaan 3a
Hattem,

Organisator

Vrijzinnigen Hattem
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
3 maart 2020
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Hattem
Sparrenlaan 3a
Hattem,

Organisator

Vrijzinnigen Hattem
Bekijk de site van Organisator