Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De twaalf heilige nachten

8 december 2016, 20:00

- €8
De twaalf heilige nachten

De twee weken na de winterzonnewende, omstreeks 21 december, zijn een bijzondere periode van het jaar. De poorten van de kosmos staan dan meer open, waardoor wij als mens gevoeliger zijn voor spirituele beleving dan anders. In vele mysterietradities op het noordelijke halfrond werden en worden de 12 heilige dagen en nachten tussen 25 december en 6 januari heel bewust gevierd en beleefd omdat geestelijke hiërarchieën dan merkbaar sterker inwerken op de mens.

Bezinning

Eén van de manieren om de periode rondom Kerstmis en de jaarwisseling op een intense spirituele manier te beleven, is bezinning op de diepere betekenis van verhalen over de geboorte en de jeugd van Jezus. Die verhalen worden dan niet primair beschouwd als historische gebeurtenissen, maar als symbolische verslagen van innerlijke ontwikkeling.

In zijn lezing geeft André de Boer tips voor de beleving van de kerstperiode. Ook bespreekt hij de symboliek van het kerstverhaal, die heel betekenisvol is voor de mens die een spirituele weg wil gaan.

Arend Landman

Arend Landman (1963)  is schrijver en spreker op het gebied van geestelijke bewustwording en vernieuwing.  Tijdens zijn studie scheikunde maakte hij via het bijvak ‘Geschiedenis van de natuurwetenschappen’ kennis met alchemie.  Hij kreeg grote belangstelling voor de wonderen van het menselijke denkvermogen. Toen hij een relatie met zijn vriendin kreeg, maakte hij wonderbaarlijke ervaringen mee die hem duidelijk maakten dat we als mens beschikken over grote vermogens. Vermogens die we tot ontwikkeling kunnen laten komen en inzetten voor het welzijn van het grote geheel.

www.arendlandman.nl

Gegevens

Datum:
8 december 2016
Tijd:
20:00
Kosten:
€8
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
8 december 2016
Tijd:
20:00
Kosten:
€8
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie