Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop ‘Geloven zonder zekerheid’

26 november 2016, 10:00

Geloven zonder zekerheid

In de workshop ‘Geloven zonder zekerheid’ vertelt Paul Rasor over zijn definitie van vrijzinnigheid. Ook bespreekt hij de 7 principes die door vrijzinnigen wereldwijd worden gebruikt en houdt hij deze naast de missie en visie van Vrijzinnigen Nederland.

Hij geeft deze workshop twee maal in de ochtend.

Boekpresentatie Geloven zonder zekerheid

Aansluitend aan de laatste workshop vindt de presentatie plaats van zijn nieuwste boek ‘Geloven zonder zekerheid’. Wat is Vrijzinnigheid, waar komt het vandaan en waarom blijven mensen zich vrijzinnig noemen? Paul Rasor geeft toe dat er vele verschillende omschrijvingen zijn, maar er zijn wel duidelijke lijnen waar binnen de vrijzinnigheid zich bevindt. De vrijzinnigheid heeft haar eigen geschiedenis, haar eigen wereldwijde verbanden en maatschappelijk engagement en er zijn altijd mensen die haar opnieuw ontdekken.

In het boek ‘Geloven zonder zekerheid’  beschrijft Paul Rasor de geschiedenis en de toekomst van vrijzinnigheid. Paul Rasor betoogt dat het dubbelzinnige en creatieve karakter van de vrijzinnigheid een goede basis voor de toekomst is.

Algemene vergadering 2016

Deze workshop en boekpresentatie zijn onderdeel van de Algemene Vergadering. Ook als geïnteresseerde bent u van harte welkom om aanwezig te zijn!

Paul Rasor

Paul Rasor studeerde muziek, rechten en theologie. Hij promoveerde aan Harvard University en doceerde op verschillende plaatsen in de VS en Europa. In 2015-2017 bekleedt hij het Gerhardus van der Leeuw Fellowship aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Meer informatie en aanmelding

bureau@vrijzinnigen.nl

Gegevens

Datum:
26 november 2016
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Het Bosgoed
Molenweg 49
Lunteren,

Gegevens

Datum:
26 november 2016
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Het Bosgoed
Molenweg 49
Lunteren,