Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Die ik ben door Kirsten Benschop

16 juni 2019, 10:30

Na ‘Spiegeltijd’ komt Kirsten Benschop in 2018/2019 met haar nieuwe theatersolo ‘DIE IK BEN’ naar Het Witte Kerkje in Lunteren. Met de nodige (zelf)spot duikt Kirsten in ‘DIE IK BEN’ in het gangenstelsel van ons menselijk brein, een labyrint waarin je snel vastloopt en waaruit ontsnappen moeilijk (b)lijkt. Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn, naar onszelf en onze omgeving?

Muren

Waarom verschuilen we ons maar al te graag veilig achter de muren van ons ego en doen we ons voor als iemand die we eigenlijk zouden willen zijn? Intussen voelen wij ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust en eenzaamheid door te zoeken naar voortdurende afleiding of een bezoekje aan de zoveelste therapeut. ‘DIE IK BEN’ rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. Want is het leven niet veel eenvoudiger als je de realiteit zoals die zich aandient, accepteert zoals die is? En is contact niet wezenlijker als je je gekend weet zoals je écht bent?

Confrontatie

‘DIE IK BEN’ is een confrontatie met het ‘dikke ik tijdperk’ waarin we geneigd zijn steeds grotere burchten om ons heen te bouwen en waarin geluk een doel op zich lijkt te zijn geworden. ‘DIE IK BEN’ is een ijzersterke theatersolo waarin Kirsten meer zichzelf is dan ooit. Scherp en ontroerend. Verhalend en poëtisch. Warm én humorvol. Met zang en muziek.

Personalia: Kirsten Benschop brengt inspiratietheater waarin het gaat over het leven zelf. Spiritualiteit speelt vaak een rol. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze in haar voorstellingen voelbaar dichtbij. Met weinig middelen en met intens spel weet Kirsten een sfeer op te roepen die mensen raakt, inspireert en in beweging brengt. Na ‘Wie Stenen Losbreekt’, ‘Adempauze’ en ‘Spiegeltijd’ is ‘Die Ik Ben’ haar 4e zelfgeschreven theatersolo waarin Kirsten zich laat horen en zien op een manier die we nog niet van haar kennen! Zie ook www.kirstenbenschop.nl

Gegevens

Datum:
16 juni 2019
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Witte Kerkje
Dr. Kimmijserlaan 28
Lunteren, 6741 DR Netherlands
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren

Gegevens

Datum:
16 juni 2019
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Witte Kerkje
Dr. Kimmijserlaan 28
Lunteren, 6741 DR Netherlands
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren