Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ik ben een andere Jij

23 april 2016, 10:00

‘De ene mens heeft recht op de andere mens’. Mensen hebben elkaar nodig. Het is een mensenrecht om niet zonder te ander te hoeven leven. Want ‘Ik ben een andere Jij’.

In L’akech

Zo luidt de essentie van de levensfilosofie van de Maya’s. In L’akech. Ik ben een andere Jij. Jij bent een andere Ik. Zonder jou ben ik Ik niet. En zonder mij kun jij Jij niet zijn.

En waar vinden we die andere ‘Jij’ en hoe raakt die ons? Hoe kunnen we die andere jij vinden en beleven in muziek, in toneel, kunst en film? En ja, ook in de stilte van de omgeving…? Muziek, kunst, film en dans kunnen middelen bij uitstek zijn om onze verlangen naar de ander te delen.

Leven dat leven wil

“Ik ben een andere jij”. Albert Schweitzer was een briljante denker die zijn tijd ver vooruit was. Hij zag de vissen in het water, de vogels in de lucht en de bomen langs de oever. Hij kreeg een mystieke ervaring, die hij samenvatte met de woorden: ‘Ik ben leven dat leven wil te midden van leven dat leven wil.’ Dat leven dat leven wilt heeft elkaar nodig om te leven. En als we gaan zien dat ook planten en dieren ons nodig hebben is een nieuwe aarde dichtbij.

Ontmoetingsdag

Zinzoekers-IJsseldelta houdt op zaterdag 23 april haar vijfde ontmoetingsdag. De dag is bedoeld voor al die mensen die in hun zoektocht naar de zin van het leven mede-zoekers willen ontmoeten. Het gaat om samen actief zijn rond thema’s als Mens, Beeld, Verhaal, Muziek, Buiten, Toneel, Film en Dans. We trekken met elkaar op en luisteren naar elkaars verhalen. En wie weet leiden onverwachte ontmoetingen wel eens tot veranderingen op ons levenspad.

Informatie en aanmelding

www.dezinzoekers.nl

Gegevens

Datum:
23 april 2016
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Apostolisch Genootschap
Pilotenlaan 1
Zwolle,

Organisator

De Zinzoekers

Gegevens

Datum:
23 april 2016
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Apostolisch Genootschap
Pilotenlaan 1
Zwolle,

Organisator

De Zinzoekers