Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Introductie in de astrologie in Wassenaar

14 april 2023, 19:30

Astrologie is een eeuwenoude traditie, waarin de bewegingen van de hemellichamen (zoals de zon, de maan en de planeten) worden verbonden aan gebeurtenissen op de aarde. Al in de tijd van het oude Mesopotamië, ongeveer 2000 jaar vóór Christus, hield men zich hiermee bezig en heeft het zijn wortels in de oude kalendersystemen om de veranderingen van de seizoenen te voorspellen. Astrologie is geen religie, maar biedt ons een instrument om op een andere manier te kijken naar de patronen en thema’s in ons leven.

Wat motiveert mij om in actie te komen? Wat zijn mijn belangrijkste waarden? En waar heb ik behoefte aan in tijden van spanning en stress? Door middel van astrologie komen we tot de vragen die ons inzicht geven in onze bewuste én onbewuste persoonlijkheid. De geboortehoroscoop kun je zien als een wegenkaart naar jezelf, waarbij er aandacht is voor onze specifieke uitdagingen (de hobbels in de weg) maar ook onze eigen unieke talenten (lekker het gas erop!).

De meesten van ons zijn bekend met de korte teksten in de krant of de Libelle, die gaan over wat ons staat te wachten op basis van het dierenriemteken waaronder we zijn geboren. Deze zijn vaak grappig om te lezen, maar zijn helaas ook een enorme versimpeling van wat astrologie daadwerkelijk inhoudt. Op deze avond willen we u graag meer inzicht geven in de geschiedenis van de astrologie, het verband met moderne psychologie, de archetypen van de dierenriem en een tipje van de sluier oplichten over hoe we astrologie kunnen gebruiken om onszelf beter te begrijpen.

Brigitta Berken is 46 jaar; zij studeerde econometrie en is werkzaam als beleidsmedewerker bij de Rijksoverheid. Zij houdt zich al vele jaren bezig met astrologie. “Afkomstig uit een gezin waar mijn ouders en jongere broer heel anders in elkaar zitten dan ikzelf, liep ik tegen de nodige problemen aan. Ik ben gewend om de problemen in mijn leven op een logische en zakelijke manier te benaderen, maar al snel kwam er toch behoefte aan meer diepte en zingeving. Astrologie bood mij inzicht in onze verschillen en waarom dat mij zo raakte. Het hielp me de vinger op de zere plek te leggen. Ook leerde ik erdoor de dingen vanuit een hoger perspectief te bekijken en de situatie beter te accepteren voor wat die is. Ik weet dat problemen nooit uniek zijn en hoop dat ik met mijn ervaring met astrologie ook anderen kan helpen zichzelf beter te leren kennen.”

Gegevens

Datum:
14 april 2023
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Locatie

Wassenaar
Lange Kerkdam 46
Wassenaar, 2242 BW
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen NPB Wassenaar

Gegevens

Datum:
14 april 2023
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Locatie

Wassenaar
Lange Kerkdam 46
Wassenaar, 2242 BW
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen NPB Wassenaar