Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Judith Koelemeijer in Lunteren

19 februari 2023, 10:30

Deze bijzondere lezing met de mogelijkheid tot vragen stellen na afloop wordt gehouden in Het Witte Kerkje in Lunteren op zondag 19 februari van 10.30 – 12.00 uur.

‘Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven’ is de meeslepende geschiedenis van een jonge, gepassioneerde vrouw die ook onder de gruwelijkste omstandigheden van een wereldoorlog trouw bleef aan haar idealen en zichzelf. Op 9 maart 1941 begint de dan 27-jarige Etty Hillesum een dagboek. Terwijl de nazi’s haar als Joodse vrouw in Amsterdam steeds openlijker vervolgen, getuigt zij van een imponerende geestelijke vrijheid. Haar aantekeningen over de liefde, erotiek, familierelaties, vriendschap, geloof, zinloze haat en lotsverbondenheid zijn hoogstpersoonlijk, zeldzaam eerlijk, en tegelijkertijd volstrekt universeel.

Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brieven hebben de geschriften van Etty Hillesum (1914-1943) wereldwijd miljoenen lezers geïnspireerd. Maar wie was zij eigenlijk? Welke vrouw van vlees en bloed gaat schuil achter haar mooie woorden? Judith Koelemeijer wist een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen. In haar prachtige biografie geeft zij een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren, en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken. Etty Hillesum blijkt iemand met vele gezichten, getekend door een beladen familiegeschiedenis, waaraan zij zich tenslotte tóch weet te ontworstelen.

Judith Koelemeijer (1967) is schrijfster van literaire non-fictie. Van haar debuut, de familiegeschiedenis ‘Het zwijgen van Maria Zachea’,werden meer dan driehonderdduizend exemplaren verkocht; bovendien kreeg het boek vele literaire prijzen Ook schreef zij de bestsellers ‘Anna Boom’ en het autobiografische ‘Hemelvaart’.

Judith Koelemeijer zal in haar lezing, die ongeveer een uur zal duren, mede aan de hand van een powerpoint presentatie, nog dieper ingaan op het leven van Etty Hillesum. De lezing wordt omlijst door muziek met Geertje Timmers (piano) en Eric van Astenrode (cello).

Aan het eind van haar lezing is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Onder het genot van een kopje koffie/thee is er ook de gelegenheid om het boek te kopen (€34,95) bij Boek en Buro uit Ede, die in Het Witte Kerkje een boekentafel zullen inrichten en bemannen; Judith Koelemeijer is bereid om het boek te signeren.

De kosten van de lezing voor niet-leden bedraagt € 5,– (pinnen is mogelijk).

Gegevens

Datum:
19 februari 2023
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Witte Kerkje
Dr. Kimmijserlaan 28
Lunteren, 6741 DR Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren

Gegevens

Datum:
19 februari 2023
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Witte Kerkje
Dr. Kimmijserlaan 28
Lunteren, 6741 DR Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren