Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kader Abdolah in de Vlam

18 oktober 2020, 10:30

De Vlam

In zijn bijdrage zal Kader Abdolah ingaan op de ontmoeting tussen oorspronkelijke Nederlanders en de immigranten die het land binnengekomen zijn en nog zullen komen. Het accent zal liggen op hoe de identiteit van beide groepen beïnvloed wordt door deze ontmoeting. Hoe veranderen de Nederlanders en het land de immigranten, en hoe veranderen de immigranten ons en Nederland uiteindelijk? De identiteit van immigranten wordt vanzelfsprekend veranderd wanneer zij dit land binnenkomen; een nieuwe cultuur, een nieuwe taal en nieuwe landgenoten. Kader Abdolah ziet dat als een verandering in hun DNA, zo heeft hij dat zelf ook ervaren: “Naast Perzische DNA-takjes heb ik er Hollandse bij gekregen.” Wat minder besproken wordt, is hoe de immigranten Nederland en de Nederlanders veranderen. Aan dit proces zal Kader Abdolah ook aandacht besteden tijdens zijn bijdrage. Oftewel: de identiteitsverandering die inherent verbonden is aan de ontmoeting tussen immigranten en de oorspronkelijke Nederlanders.

Kader Abdolah: “In dit verhaal plaats ik mijzelf in de achtergrond van de vlucht, immigratie en wat dit mij gebracht heeft. Het leren van een nieuwe taal en gaan schrijven in die taal is een van de kernprocessen waar ik de afgelopen 30 jaar mee bezig ben geweest. De ontmoetingen met Nederlanders was en is hierbij van essentieel belang.”

Kader Abdolah (Iran, 1954) is sinds zijn debuut De adelaars (1993) niet meer uit onze letteren weg te denken. Tot zijn grote en internationaal succesvolle romans behoren onder meer Spijkerschrift (2000), Het huis van de moskee (2005), De koning (2011) en Papegaai vloog over de IJssel (2014).

Aanvang: 10.30 uur
Entree: € 9,00 / € 6,00 voor leden en begunstigers
Aanmelden: art.alblas@kpnmail.nl

Gegevens

Datum:
18 oktober 2020
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:
Site:
www.devlamrhenen.nl

Locatie

De Vlam
Beukenlaan 2
Rhenen,

Organisator

Vrijzinnigen Rhenen
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
18 oktober 2020
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:
Site:
www.devlamrhenen.nl

Locatie

De Vlam
Beukenlaan 2
Rhenen,

Organisator

Vrijzinnigen Rhenen
Bekijk de site van Organisator