Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Anders kijken, anders denken

10 juni 2018, 10:30

Kunnen kunstwerken inspiratiebron voor filosofische bezinning zijn? Dat lijkt een vreemde vraag, want kunst is toch vooral bedoeld om van te genieten? Toch gebeurt er iets heel bijzonders als mensen samen naar kunst kijken en met elkaar in gesprek gaan over wat ze zien. Ze komen tot verrassende nieuwe inzichten over wat ze op een afbeelding kunnen ontdekken. Het samen kijken naar kunst gaat om meer dan elkaar wijzen op wat je ziet. Het is de kunst zodanig anders te gaan kijken dat je ook anders gaat denken. Tijdens deze interactieve lezing van filosoof kunt u zelf ervaren dat u anders gaat denken als u anders gaat kijken. Citaat:

“ Wanneer de verbeelding haar vleugels uitslaat, kan ze zichtbaar maken wat in ons hoofd leeft en nieuwe ervaringen geven en andere werelden ontdekken – een tocht ‘naar onbekende en toch op de een of andere manier herkenbare gebieden’. “ Gerrit Kouwenaar geciteerd door Onno Zijlstra in Wat doet die rode vlek daar linksboven.

Saskia van der Werff is filosoof en bedrijfskundige. In haar filosofische praktijk begeleidt en ontwikkelt zij praktisch vormen van filosofie, zoals het socratisch gesprek, moreel beraad, filosofisch spel en kunstdialoog. Tevens is zij docent Filosofische vaardigheden en traint zij mensen met een publieke taak in hun morele oordeelsvorming. In haar denken laat zij zich inspirerend door Westerse, Oosterse en Afrikaanse wijsheden.

Locatie

Centrum De Kapel
Potgieterweg 4
Bloemendaal, 2061 CT
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Centrum De Kapel

Locatie

Centrum De Kapel
Potgieterweg 4
Bloemendaal, 2061 CT
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Centrum De Kapel