Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Liefde – Heb uw vijand lief

14 oktober 2018, 14:00

Liefde – Heb uw vijand lief
Documentaire ‘Die avond in Bataclan’ van Jessica Villerius met toelichting door Ferry Zandvliet

Twee jaar na de terroristische aanslagen op de avond van 13 november 2015 in Parijs, maakte Jessica Villerius de documentaire ‘Die avond in Bataclan’. Deze documentaire bevat gesprekken met een aantal hoofdpersonen en nabestaanden van de aanslag in concertzaal Bataclan. Drie IS-terroristen doodden daar die avond 89 muziekliefhebbers en verwondden 300 anderen.

Ferry Zandvliet is één van de bezoekers die de aanslag overleefde en hij is één van de hoofdpersonen in de documentaire. Hij is ervan overtuigd dat een mens gelukkiger wordt als hij niet toegeeft aan angst en boosheid. Hij weigert dan ook om boos te zijn op de daders, en wil zich niet bang laten maken.  Een tijdje na de aanslag heeft Ferry de vader van één van de daders opgezocht. Met deze Azdyne Amimour heeft hij een bijzondere vriendschap  gesloten. De documentaire bevat onder andere gesprekken van deze twee mensen en laat een mooie kant van liefde zien. Een liefde die zich niet laat verleiden om van de daders vijanden te maken.

De documentaire duurt ongeveer 45 minuten, waarna Ferry zal toelichten hoe zijn verwerking van de aanslag in Bataclan zijn leven heeft verrijkt.

Ferry Zandvliet (1978) werkte vijftien jaar met plezier in de horeca,  totdat hij tijdens een noodlottige stapavond een complexe enkelbreuk opliep. Die vracht hem voor revalidatie bij een fysiotherapeut en vanaf dat moment wist hij: dát wil ik worden.
Uit iets negatiefs iets positiefs halen doet Ferry van nature. Zo ook uit de gebeurtenissen in Parijs. Naast zijn werk als fysiotherapeut deelt hij nu zijn verhaal. Het verhaal van Ferry is oprecht, intens en aangrijpend, maar laat ook inzien dat een heftige impact in een mensenleven ook mooie dingen kan brengen.
www.ferryzandvliet.nl

 

Gegevens

Datum:
14 oktober 2018
Tijd:
14:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Bennekom
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
14 oktober 2018
Tijd:
14:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Bennekom
Bekijk de site van Organisator