Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meester Eckhart bij candlelight

15 december 2017, 20:00

- €7,00
Bennekom

De middeleeuwse mysticus Meester Eckhart leefde zeven eeuwen geleden, rond het jaar 1300. Je zou zeggen dat zijn werk inmiddels wel verjaard is. Maar niets is minder waar. Sterker nog: zijn populariteit is de afgelopen decennia alleen maar toegenomen. Wat hij schreef over God en mens is nog steeds actueel. Mensen herkennen in zijn woorden iets van zichzelf, iets van God, iets waarnaar zij verlangen. Zijn woorden zijn zo open, dat hij mensen met verschillende achtergronden  en verschillend in kerkelijke betrokkenheid, aanspreekt.
Over zeven eeuwen heen spreekt Meester Eckhart dus tot ons hart. Dat wil niet zeggen dat zijn woorden eenvoudige kost zijn. Integendeel. Je moet je tanden erin zetten en ze herkauwen, maar dan blijken ze zeer voedzaam.
Marga Haas komt naar Bennekom om ons kennis te laten maken met deze middeleeuwse mysticus. Zij verzorgt een toegankelijke avond, waarop Meester Eckhart centraal staat. Ze laat hem zelf aan het woord, we lezen samen delen uit zijn ‘Levenslessen’ en uit een enkele preek. De avond sluiten we af met meditatieve stilte, waarin enkele citaten van Eckhart klinken.

Marga Haas (1972) woont in Middelburg en is werkzaam als geestelijk verzorger in het plaatselijke hospice. Daarnaast verdiept zij zich in de mystiek. Zij geeft o.a. bezinningsavonden en stiltedagen. Over Meester Eckhart schreef ze een bundeltje: ‘God en ik, wij zijn één. Veertig dagen met Meester Eckhart’. Dit boekje is op deze avond te koop bij de auteur. Elke twee weken publiceert ze een korte overweging bij een bijbeltekst op haar blog ‘Parelduiken in de bijbel’. Die overwegingen zijn gekleurd door wat zij op haar geestelijke weg tegenkomt. U kunt die overwegingen ontvangen in uw mailbox; een abonnement kost niets.  Marga Haas

Gegevens

Datum:
15 december 2017
Tijd:
20:00
Kosten:
€7,00
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Bennekom
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
15 december 2017
Tijd:
20:00
Kosten:
€7,00
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Bennekom
Bekijk de site van Organisator