Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nynke Laverman in Wageningen

18 november 2021, 20:00

Op uitnodiging van de Arboretumkerk, Vrijzinnig op weg zingt  Nynke Laverman liedjes van haar nieuwe cd Plant op 18 november 2021, 20.30 in theater Junushoff te Wageningen

De Arboretumkerk, Vrijzinnig op weg zet zich als “groene kerk” in om bij te dragen aan een zorgzame en respectvolle omgang met onze aarde en de mensen die haar bewonen. Meer en meer richten we ons daarbij op de spirituele, filosofische/theologische en culturele doordenking van duurzaamheid. Wij geloven namelijk dat een puur materiële en economische benadering van de ecologische crisis waar we voor staan onvoldoende en onwenselijk is. Maar ook een uitsluitend op de Bijbel gefundeerde “groene theologie” is naar ons idee te eenzijdig. Juist het vrijzinnig gedachtegoed biedt inspiratie voor een breder en dieper fundament van een duurzame en rechtvaardige samenleving.

Nynke Laverman is zangeres, songwriter, spoken word artist en ontdekkingsreiziger. Ze bevraagt het leven en spaart daarbij ook zichzelf niet. Nynke schetst poëtische, surreële werelden met veelal akoestische muziek en aardse teksten. Haar liefde voor taal en doorleefde, ingetogen stemgeluid gidsen je fijnzinnig naar nieuwe gebieden in je verbeelding.

De muziek en teksten van Nynke Laverman, een bijzondere artieste die zich met hart en ziel inzet voor duurzaamheid, sluiten heel goed aan op ons gevoel van urgentie en ons verlangen om als geloofsgemeenschap bij te dragen een wereld waarin we behoedzaam omgaan met de aarde en met elkaar. We zijn dan ook heel blij dat Nynke Laverman onze uitnodiging om te komen zingen in Wageningen heeft aangenomen en dat ze na afloop met ons in gesprek wil. Niet alleen met ons trouwens: we hebben ook een ecoloog, prof. Louise Vet en een jonge klimaat ambassadeur, Jens van der Duim, uitgenodigd voor dit gesprek.  Wilt u, wil jij erbij zijn? Kaarten kosten 25 euro (17.50 voor CJP/studenten) en kunnen besteld worden via de Wageningse bibliotheek: https://bblthk.nl/nynkelaverman. Van harte welkom!

Gegevens

Datum:
18 november 2021
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Arboretumkerk
A. Faliseweg
Wageningen,
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Arboretumkerk
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
18 november 2021
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Arboretumkerk
A. Faliseweg
Wageningen,
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Arboretumkerk
Bekijk de site van Organisator