Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Problemen die ons bezighouden

13 oktober 2019, 10:30

Jan Terlouw komt naar het Witte Kerkje in Lunteren

Hij begon in 1970 met het schrijven van jeugdboeken: Oorlogswinter, Briefgeheim en Koning van Katoren werden zelfs verfilmd. Vorig jaar debuteerde hij als dichter met de bundel ‘Gedichte gedachten’.

Ook nu nog is hij heel actief en zeer begaan met de huidige wereldproblematiek en met de toekomst van de aarde. Hij wil jong en oud inspireren om liefdevol met onze grootste bezit om te gaan.

Als agnost heeft hij in de loop van zijn leven het mysterie weten te omarmen en waarderen. Grote en onbegrijpelijke levensvragen mogen bij hem onbeantwoord blijven. Zijn aandacht gaat uit naar problemen die ons vandaag bezighouden. Hij is dan ook niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten, maar wil deel blijven nemen aan het maatschappelijk debat. Hij ziet zichzelf als een zondagskind.

Jan Terlouw is een heel bijzondere verhalenverteller en als hij in oktober bij ons in het Witte Kerkje spreekt, zullen we een speld kunnen horen vallen.

Personalia: Jan Terlouw (1931) is een veelzijdig mens, hij is een domineeszoon die langzaam maar zeker agnost werd. Hij is bekend als natuurkundige, schrijver en was als politicus actief voor D66.

Gegevens

Datum:
13 oktober 2019
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Het Witte kerkje
Kampstraat 8
Baarn,

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren

Gegevens

Datum:
13 oktober 2019
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Het Witte kerkje
Kampstraat 8
Baarn,

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren