Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Reinier van den Berg in Hattem

5 oktober 2021, 20:00

REINIER VAN DEN BERG,  meteoroloog en klimaatdeskundige, houdt een lezing op dinsdag 5 oktober  om 20.00 uur in De Marke in Hattem (Daendelsweg 2) over het klimaat, onder de titel “Alle hens aan dek of storm in een glas water?”

Reinier van den Berg schrijft over zijn lezing het volgende: “De zomer van 2021 was er een om niet snel te vergeten. Misschien niet vanwege het weer in ons land, maar des te meer vanwege alle het extreme weer in andere landen. Bosbranden, overstromingen, extreme hitte. Wat dat betreft kwamen we er relatief goed van af, al kreeg het zuiden van Limburg wel een harde klap door ernstige overstromingen. En werd er in Leersum een enorme ravage aangericht door een hevige valwind.

Het was ook de zomer waarin het IPCC met een nogal heftig klimaatrapport kwam. De boodschap was helder. Het gaat snel, veel te snel. En wij zijn zelf de oorzaak.

Uiteraard volgde een storm van berichten in de media. In het algemeen werd de ernst van de situatie benadrukt. Maar er waren ook berichten over dat het allemaal wel mee valt. Ik hou me meer dan 30 jaar bezig met weer en klimaat en deel graag mijn inzichten met u. Daarnaast ben ik duurzaam ondernemer. Levert de klimaatcrisis misschien ook mooie kansen op? Is het niet de hoogste tijd om alle zeilen bij te zetten?”

Entrée voor de lezing bedraagt 7,50 euro. U bent welkom met vaccinatiebewijs of pcr-test in de laatste 48 uur. Aanmelden graag vooraf via secretariaat@vrijzinnigen-hattem.nl.

Gegevens

Datum:
5 oktober 2021
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Hattem
Sparrenlaan 3a
Hattem,

Organisator

Vrijzinnigen Hattem
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
5 oktober 2021
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Hattem
Sparrenlaan 3a
Hattem,

Organisator

Vrijzinnigen Hattem
Bekijk de site van Organisator