Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Viering Bevrijding in Oud-Beijerland

5 mei, 10:30

“Bevrijding(sdag) in Vrijheid” … dat schrijft de Programmacommissie boven de Bijzondere Bijeenkomst, die op zondag 5 mei a.s. in ons kerkje wordt gehouden. De bijeenkomst staat in het teken van ‘vrijheid’.  Medewerking wordt verleend door een houtblazers-ensemble van Muziekvereniging “De Bazuin” uit Oud-Beijerland.

Vrijheid is een veelomvattend begrip, dat vanuit een groot aantal invalshoeken te bezien is. Vrijheid is, zo blijkt steeds opnieuw, veel meer dan het ontbreken van oorlog. Leden van de Programmacommissie zullen hun persoonlijke kijk op vrijheid delen, waarbij thema’s als “vrijheid is een voorrecht”, “innerlijke vrijheid” en “vrijheid in verbondenheid” kort aan de orde komen. Ook een gedicht van Marion Bloem zal te beluisteren zijn.

Dit alles wordt afgewisseld met gevarieerde muziek, gespeeld door een groep enthousiaste muzikanten van “De Bazuin”. Op het programma staan, onder andere, koraal 69 van Johann Sebastiaan Bach; het soms mysterieuze muziekstuk ‘Nimrod’ van Edward Elger en de Hanseatic Suite van Jacob de Haan. Verder zullen een aantal gospelsongs klinken; evenals het lied ‘Morning has broken’, wat vooral dank zij Cat Stevens bekend is geworden.  Een Nederlandse vertaling -Dit is een morgen als ooit de eerste … u kent het wel: Lied 216 uit ons Liedboek- kan worden meegezongen. Een programmaboekje wordt bij binnenkomst uitgereikt.

De bijeenkomst begint om 10:30 uur. Na afloop is er, onder het genot van koffie of thee, gelegenheid om nog wat na te praten.

De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage (in de schaal of via de QR-code bij de uitgang of middels onderstaande knop) wordt evenwel zeer op prijs gesteld; zo kan de programma-commissie haar activiteiten ook in de toekomst voortzetten. Van harte aanbevolen!
Weet u welkom en laat u verrassen!

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Oud Beijerland

Organisator

Vrijzinnigen Hoeksche Waard
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Oud Beijerland

Organisator

Vrijzinnigen Hoeksche Waard
Bekijk de site van Organisator