Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorstelling Wie stenen losbreekt…

14 januari 2016

Voorstelling Wie stenen losbreekt

Een voorstelling over de innerlijke reis van Romy, een vrouw van middelbare leeftijd die op een ochtend wakker wordt met een bevreemd gevoel. Ze is moe en voelt zich leeg. Ze besluit voor een korte retraite naar een klooster te gaan. In de hoop daar rust te vinden en haar leven weer snel op orde te hebben. In het klooster maakt zij kennis met een geheel ander ritme; met stilte; met eenvoud en met werk van auteurs die schrijven over thema’s die haar bijzonder treffen. Als de dag aanbreekt dat zij het klooster verlaten zal, beseft ze dat zij zich op een keerpunt in haar leven bevindt.

Afwisselende voorstelling

‘Wie stenen losbreekt…’ is een afwisselende voorstelling met scènes in het klooster; flashbacks uit het leven van de vrouw en geacteerde verhalen van o.a. Kahlil Gibran (De profeet), Primo Levi (Is dit een mens?) en Antoine de Saint-Exupéry (De kleine prins).
Daarnaast wordt in deze voorstelling geput uit werken van Anselm Grün, het bijbelboek Prediker en De grote zaal van Jacoba van Velde. Thema’s als ‘eenzaamheid’, ‘leegte’ en ‘sterven’ staan centraal, geplaatst binnen spirituele kaders van ‘hoop’, ‘zingeving’ en ‘geloof’.

Kirsten Benschop

Kirsten Benschop (geb.04-09-1969 te Pijnacker) speelt al vanaf haar 12e jaar toneel. Eerst in een jeugdtheatergroep, later in de door haar opgerichte jongerentheatergroep KimKim te Veenendaal,. In het jaar 2000 start Kirsten het semiprofessionele gezelschap K’onTour Theater en in 2006 besluit Kirsten onder de vlag van K’onTour Theater solovoorstellingen te brengen. Na diverse literatuur te hebben bewerkt tot solotheater, ontstaat de behoefte een theatersolo met meer spirituele diepgang te maken. In 2010 wordt ‘Wie stenen losbreekt’ een feit.
www.kirstenbenschop.nl

Gegevens

Datum:
14 januari 2016
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
14 januari 2016
Evenement Categorie:

Locatie

De Ontmoeting Bennekom
Emmalaan 1
Bennekom, 6721 ET
Bekijk de site van Locatie