Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oecumenelezing 2016 ‘Religie als levenskunst’

15 januari 2016, 14:30

- €10
Christa Anbeek Oecumenelezing 2016

Prof.dr. Christa Anbeek verzorgt de Oecumenelezing 2016. Zij spreekt over levenskunst als over het laveren tussen geluk en kwetsbaarheid. Zij gaat ook in op de rol die religie inneemt in de 21ste eeuw. Betrokkenheid bij godsdienst lijkt in Westerse landen minder georganiseerd te zijn vanuit confessionele verzuiling, terwijl mensen toch wel hun religieuze gevoelens hebben en die ook willen uitwisselen en vieren.

Een religie dichtbij de antropologie is het antwoord dat Anbeek in haar inaugurele rede verwoord heeft onder de titel ‘Aan de heidenen overgeleverd’, en de ondertitel ‘Hoe theologie de 21ste eeuw kan overleven’. Daarin zit toch de gedachte van het zoeken van een weg tussen het verlangen naar geluk en het bijstaan van mensen in verdrietige periodes. Waarheid is in die zoektocht niet iets dat er is; het is iets wat geschiedt.

Christa Anbeek combineert drie invalshoeken in haar werk: systematische theologie, geleerde waarheid en kwetsbaarheid.

Oecumenelezing

De Oecumenelezing behandelt onderwerpen die voor de oecumene van actueel belang zijn. de bezoekers hebben aansluitend tijdens de nieuwjaarsreceptie de gelegenheid elkaar de beste wensen te doen toekomen voor een nieuw jaar.

Meer informatie

Oecumenelezing 2016 Christa Anbeek (pdf)

Gegevens

Datum:
15 januari 2016
Tijd:
14:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Geertekerk
Geertekerkhof 23
Utrecht,

Organisator

Geertekerk

Gegevens

Datum:
15 januari 2016
Tijd:
14:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Geertekerk
Geertekerkhof 23
Utrecht,

Organisator

Geertekerk