Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maria Magdalena, vrouw van Jezus?

22 januari 2016, 19:30

Danielle van Dijk - Maria Magdalena

Moeder, maagd of hoer: we lijken in het christendom weinig andere archetypen voor het vrouw-zijn te hebben. Is dit terecht? Was het vrouwbeeld in het oorspronkelijk christendom werkelijk zo eenzijdig? Waar is de vrouwbeeld die tegelijkertijd evenknie en minnares is van haar echtgenoot?

Apostel der Apostelen

Tijdens deze lezing vertelt schrijfster Danielle van Dijk, kleurrijk en beeldend over de vrouw die aan het begin van het allereerste christendom: Maria Magdalena. Zij was de ‘apostel der apostelen’, de vrouw aan wie Christus het vertrouwen gaf zijn boodschap van de liefde uit te dragen in de wereld. Zij blijkt echter veel meer te zijn geweest (en te zijn) dan dat! Zij was de vrouw van Jezus en de draagster van de Sophia (Wijsheid).

Esoterische geheimen

Aan de hand van oude schilderijen uit de kunstgeschiedenis en teksten uit de Nag Hammadi Geschriften, zoals ‘Het evangelie van Thomas’ en ‘Het evangelie volgens Maria Magdalena’ krijgt u  op deze avond een duidelijk beeld van deze Maria.

U maakt kennis met uiterst belangrijke esoterische geheimen, die nu eindelijk het daglicht weer mogen zien. Een van die geheimen is de kracht van de vrouw en de wijsheid van haar intuïtie. de oudste aanduiding uit de Gnosis: ‘JEZUS-MARIA mag in ere hersteld worden. Een nieuwe tijd kan aanbreken: een tijd waarin de liefde centraal staat en waarin man en vrouw volkomen gelijkwaardig zijn.

Danielle van Dijk

Drs. Danielle van Dijk (1953) houdt zich al meer dan veertig jaar bezig met geesteswetenschappen, esoterie en gnostiek. Ze studeerde Nederlandse taal-en letterkunde in Utrecht en Amsterdam. Vanaf 1975 is ze docent op de Stichtse Vrije School te Zeist (VO). Ze geeft lezingen over haar boeken en heeft een eigen meditatiewerkplaats.
Na afloop van de lezing kunt u haar boek ‘Maria Magdalena, vrouw naast Jezus kopen en laten signeren.
www.danielle-vandijk.nl

Gegevens

Datum:
22 januari 2016
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:
Site:
www.wilhelminakapel.nl

Locatie

Wilhelminakapel
Wilhelminaweg 7
Maarssen,

Gegevens

Datum:
22 januari 2016
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:
Site:
www.wilhelminakapel.nl

Locatie

Wilhelminakapel
Wilhelminaweg 7
Maarssen,