Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijzinnige lezing

10 maart 2017, 20:00

- €10

De internationaal geroemde ‘eco-theologe’ Catherine Keller verzorgt op 10 maart 2017 de eerste Vrijzinnige Lezing in de Geertekerk in Utrecht. Op 11 maart geeft zij een masterclass aan theologen op de PThU in Amsterdam.

Keller

Keller (1953) is hoogleraar aan Drew University bij New York. Ze heeft een brede achtergrond in de procestheologie, de feministische theologie en de eco-theologie. Van daaruit gaat ze het gesprek aan met veel postmoderne denkers. Centraal in haar werk staat de gedachte dat God verbonden is met geheel van onze relaties. Over God kunnen we niet zoveel zeggen, maar om God geven, betekent dat wij geven om onze wereld en onze onderlinge verhoudingen.

‘Het is beslist van groot belang dat Keller naar Nederland komt’, aldus prof. dr. Rick Benjamins, hoogleraar Vrijzinnige theologie en initiatiefnemer van de Lezing. ‘Haar theologie is heel actueel en biedt nieuwe perspectieven. Haar inzichten zijn zeer verruimend voor de kerk in Nederland. Haar optreden in de Geertekerk en aan de PThU zal ongetwijfeld een stevige stimulans zijn voor de vrijzinnige theologie in ons land’.

Vrijzinnige lezing

Nieuwe, vrijzinnige theologie

De Vrijzinnige Lezing wil nieuwe, vrijzinnige theologie onder de aandacht brengen bij een breed publiek. Dat doet zij door een theoloog met een internationale reputatie naar Nederland te halen voor een publiekslezing en een masterclass. Het gaat hierbij om theologen die de vrijzinnige/postmoderne theologie een nieuwe impuls hebben gegeven, die breed gewaardeerd worden maar in Nederland nog niet bij iedereen bekend zijn.
De vrijzinnige lezing wil (vrijzinnige) academici, theologen, studenten en andere geïnteresseerden met deze activiteiten stimuleren en een verdieping aanbieden.

Meer informatie en aanmelding

De vrijzinnige lezing wordt gefinancierd door Stichting Steunfonds Vrijzinnig Hervormd Godsdienstig Leven. De praktische uitvoering is in handen van een klein comité, bestaande uit prof. dr. Rick Benjamins (voorzitter), prof. dr. Hetty Zock, prof. dr. Wim B. Drees, prof. dr. Arie Molendijk en drs. Erik Jan Tillema (uitvoerend secretaris).

www.devrijzinnigelezing.nl

 

 

Gegevens

Datum:
10 maart 2017
Tijd:
20:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Geertekerk
Geertekerkhof 23
Utrecht,

Gegevens

Datum:
10 maart 2017
Tijd:
20:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Geertekerk
Geertekerkhof 23
Utrecht,