bijgewerkt op maandag 28 juni 2021

Vrijzinnige Geloofsgemeenschap

Midden-Drenthe

 

Bijeenkomsten:

Zo.       04 juli              10.00 uur:        Mevr. Helene Westerik-Lammers

Zo.       01 aug.            10.00 uur:        Mevr. Helene Westerik-Lammers

Voor deze diensten kunt u zich aanmelden bij Gerda Wiggerink, tel. 0593-526889, of 06-13727849,  email

Agenda

Wo.     07 juli              19.30 uur:        Over verwondering gesproken

Wo.     14 juli              17.30 uur:        Samen eten

Di.       10 aug.                                    Uitje

( voor meer informatie over onze activiteiten zie “Onze Band”

 

Bekroond

 

Je bent bekroond! zo ontving ik afgelopen week een mail van Bol.com.

Ik opende de mail en kreeg de mededeling dat ik een aantal ‘awards’ (onderscheidingen) had binnengesleept. Ik hoefde alleen maar naar beneden te ‘scrollen’. Tjonge, tjonge! Wat een bericht – als je het al begrijpt met al die Engelse woorden. ‘Loop maar naar de uitreiking’ was het volgende bericht. Ik liep door de mail heen; aan de hand van een vrouwenfiguurtje (was ik een man, dan zou het vast een mannenfiguurtje zijn geweest…..). Langs de kant waren klappende handen en flitsende fototoestellen in beeld gebracht.

Aan het einde stonden er drie grote gouden bekers op mij te wachten.

De grootste beker was een Boekenwurm Award – omdat ik 84 boeken had gekocht. De wat kleinere beker was een Gouden Bol Award – omdat ik al 12 jaar klant ben. De derde, kleinste beker was een Gadgetfreak Award – omdat ik 7 keer iets in de categorie ‘computers en elektronica’ had gekocht.

Jij hebt ze verdiend! Zo luidde de boodschap, en speechen hoefde ik niet, want Bol.com wilde mij in de schijnwerpers zetten.

Daarop volgde de vraag of ik meer ‘feest in mijn inbox’ zou willen; ik hoefde me dan alleen maar in te schrijven voor een speciale mail met allerlei acties en ‘verrassende aanbevelingen op basis van wat je bekijkt en koopt. Zo loop je nooit iets mis!’.

Boeiend – zoals er in zo’n mailtje op geen enkele manier verhuld wordt hoe ons gedrag gevolgd wordt. Wel eerlijk. Maar ik vond het een vervelende mail, en dacht: laat ik mijn account bij Bol.com maar opzeggen. Zoveel koop ik er niet (meer); meestal tweedehands. Ik probeer zoveel mogelijk via de boekhandels te doen. Of via de website Bazarow, die ervoor zorgt dat schrijvers en vertalers meer verdienen aan hun eigen boek. Zij werken nu ook aan een systeem waarbij je kunt kiezen bij welke boekhandel je het boek wilt ophalen, waardoor zij ook een deel van de opbrengst ontvangen. Bazarow is de naam van de hoofdpersoon uit een boek van Ivan Toergenjev, die anders tegen dingen aan keek om de wereld wat beter te maken.

Anders kijken om de wereld wat beter te maken. Niet onze oren laten hangen naar gemak, om zo in de tentakels te belanden van internetgiganten als Bol.com en Booking.com (website voor vakantie-accommodatie).

Over vakantie gesproken: voor het 2e jaar op rij gaan wij niet met vakantie. Absoluut geen ramp, hoor, maar ik miste wel het leuke contact met de hotels of verhuurders van huisjes. Per telefoon en mail. Leuk om in het Duits, Frans of Engels te communiceren, en soms zelfs in het Deens. Hoewel ik daar dan wel een woordenboek voor nodig heb. Dat nergens te koop is; alleen de mini-variant of zo’n hoe & wat boekje. Gelukkig is er nog een bibliotheek. Volgens dat aloude principe van samen delen.

Dat bekroon ik!

Én alle mensen die bij Bol.com in een slopend werktempo al die spullen moeten opzoeken, inpakken en verzenden. Dát zijn de mensen die het verdienen om in schijnwerpers gezet te worden!

 

Hartelijke groet, Helene Westerik

 

 

Volg ons ook op Facebook 

Voor meer info zie ook “Onze Band”: Onze band no 4 in kleur

Samenstelling bestuur:

 • Voorzitter: Dhr. Wietze de Boer, Rijksweg 207, 9423 PE Hoogersmilde, tel. 0592-459822, email: de.bo20@hetnet.nl
 • Secretaris: Mevr. Berty Bruggink-Haaijer, Kerklaan 38, 9422 ED Smilde,  tel. 0592-414536, of 06-20431335, email: janbruggink@hetnet.nl
 • Penningmeester: Mevr. Reina Limburg-Schuring, Asserstraat 9, 9411 LH Beilen, tel.0593-523757, e-mail: grlimburg@gmail.com
  Banknummer : NL34 RABO 0306 5001 40
 • 2e Penningmeester: Mevr. Gerda Wiggerink-Wolbers, Perkstraat 5, 9411 PK Beilen, tel. 0593-526889, of 06-13727849, email: gerda@wiggerink.nl
 • Bestuurslid: vacant
 • Overige adressen van onze afdeling:

 • Voorganger: mevr. Helene Westerik-Lammers, Van Stolberglaan 49, 7681 GB Vroomshoop, tel. 06-43167139,
  email: h.h.westerik@outlook.com
 • Beheerder Website en Facebook: dhr. Wim Boer, Volmachtenstraat 1, 9414 AL Hooghalen, 0593-592045, email: wimboer@trinedmail.nl
 • Gebouw:

  Vrijzinnig Centrum “De Stroming”,  Weijerdstraat 9, Beilen (is geen postadres)