Kerk Hardinxveld-Giessendam

Afdeling in de schijnwerper: Hardinxveld-Giessendam

De Kerk met de Beelden

Onze afdeling staat bekend als de Kerk met de Beelden, een verwijzing naar de drie prominente plastieken aan onze gevel, die eind jaren ‘ 50 zijn gemaakt door kunstenaar A. van Bennekum. Het zijn beelden van Elia die door de raven wordt gevoed, de verloren zoon die terugkeert bij zijn vader en de Samaritaanse vrouw bij de put. Gemeenschappelijke elementen in de verhalen achter de beelden zijn de bron, zorg en gevoed worden. Al deze aspecten staan centraal in onze gemeenschap.

Zoektocht

We willen een plek zijn voor mensen die zoeken naar bronnen van zingeving en inspiratie en die zorg willen dragen voor elkaar. We geloven dat we elkaar in onze zoektocht kunnen helpen en stimuleren door vanuit een open houding ideeën uit te wisselen over de bron van het bestaan en onze verbinding daarmee. Wij putten uit tal van tradities, waaronder de Bijbel, en laten ons aanspreken door kunst, literatuur, muziek en de natuur.

Kerk Hardinxveld-Giessendam

Ontmoeting

Onze vieringen op zondagmorgen zijn een ontmoetingspunt. Elke maand is er een gezellige nazit met koffie of thee, waarin we bijpraten of nader kennis maken. Verder zijn er geregeld doordeweekse bijeenkomsten met interessante onderwerpen. Op de literaire leeskring bespreken we boeken die ons raken. Ook is er regelmatig contact met andere vrijzinnige gemeenschappen in de regio.

Informatie

Kerk met de Beelden
Adres: Peulenstraat 167
Contactpersoon: Tilly de Groen
E-mail: info@kerkmetdebeelden.nl
Voorganger: Aries van Meeteren (Voorganger in de Schijnwerper)
E-mail: avanmeeteren@kerkmetdebeelden.nl
Website: www.kerkmetdebeelden.nl
www.facebook.com/kerkmetdebeelden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *