Vrijzinnigen Velp

Afdeling in de Schijnwerper: Velp

Andere vorm, zelfde boodschap

De afdeling Velp van de Vrijzinnigen Nederland kan terugkijken op een lange historie. Via de naam Nederlandschen Protestanten Bond Velp opgericht in 1885, zijn we nu aangeland bij Vrijzinnigen Velp. Daar ligt een wereld van veranderingen tussen. Een aantal elementen zijn bij onze afdeling echter altijd bewaard gebleven. De nuancering, de openheid en de tolerantie die de leden, in perspectief van hun tijd, tot uiting hebben gebracht.

Creatieve kerkdiensten

Ook onze kerkdiensten zijn mee geëvalueerd. Onze voorganger, Esseldien Wennink, omschrijft het treffend op onze website www.vrijzinnigenvelp.nl: “Het lijkt op een kerkdienst, maar dan anders. Gedachten en gedichten, verhalen en verbeelding, stilte en muziek maken de dienst uit.” Bezoekers ervaren deze diensten als verrassend en vernieuwend.

Vrijzinnigen Velp

Anders vrijzinnig

In onze kerk, gebouwd in 1905, vinden naast kerkdiensten vele activiteiten plaats. Zo is het de vaste plek voor ons centrum voor religieuze bezinning, De Sprang. Ieder jaar presenteert de werkgroep een mooi programma met lezingen, films en cursussen op spiritueel, religieus, filosofisch, cultureel en wetenschappelijk gebied.

Daarnaast zijn er Eigenzinnige Zondagen , vier zondagen per jaar waarop het bestuur een activiteit organiseert die op zijn geheel eigen wijze een raakvlak heeft met de uitgangspunten van de vrijzinnigheid, b.v. een schimmenspel, een film, muziek of een ander kunstzinnige uiting.

Meer informatie en contact

Vrijzinnigen Velp is een open plek voor bezinning en inspiratie, voor ontmoeting en verdieping, niet alleen voor gelovigen, maar ook voor ongelovigen, niet-weters, zoekers en twijfelaars.
U vindt ons aan de Dr. Fabiusstraat 12, Velp.
info@vrijzinnigenvelp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *