Albert Schweitzer prijs

Albert Schweitzerprijs 2016

Je talenten inzetten voor het welzijn van je medemens in Afrika, daar draait het om bij de Albert Schweitzer Prijs.

Startsubsidie

Werk je aan een bijzonder initiatief of project om de gezondheid(szorg) in Afrika te verbeteren? En ben je tussen de 18 en 30 jaar? Dan kun je meedingen met de Albert Schweitzer Prijs en maak je kans op een startsubsidie van €5000. Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt in november dit jaar voor de zevende keer de Albert Schweitzer Prijs uit. Tot en met 16 oktober 2016 kun je je initiatief indienen. Begin november worden de genomineerden bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats eind november.

Met de Albert Schweitzer Prijs nodigt het NASF Nederlandse jongeren uit om initiatief te nemen voor verbetering van de gezondheid in Sub Sahara Afrika en biedt de stichting een podium aan de innovatieve ideeën die Nederlandse jongeren hebben op dit gebied.

Persoonlijk leiderschap

Ondernemerschap, leiderschap en gedrevenheid. Het zijn begrippen die kenmerkend zijn voor de persoon van Dr. Albert Schweitzer. Schweitzer werd in 1875 geboren in Kaysersberg, Opper Elzas. Hij was arts, filosoof, theoloog en organist, maar is vooral bekend omdat hij in 1913 het Lambaréné ziekenhuis bouwde in Gabon en in 1952 de Nobelprijs voor de Vrede ontving.

Voor miljoenen mensen was en is hij hèt voorbeeld van humaniteit en persoonlijk leiderschap. Zijn grootste nalatenschap is misschien wel hoe hij anderen tot grootse daden heeft geïnspireerd. Omdat zijn levensinstelling tijdloos is en een inspiratie voor velen, zet het Nederlands Albert Schweitzer Fonds het werk van Albert Schweitzer voort.

Albert Schweitzer prijs

Missie

De missie van het NASF is met behulp van microgiften de gezondheid van zoveel mogelijk mensen in Sub-Sahara Afrika helpen verbeteren. Het NASF richt zich daarbij op kleine en concrete, lokaal geïnitieerde en – verankerde gezondheidsinitiatieven. De initiatieven lopen uiteen van het slaan van waterputten en verbeteren van sanitaire voorzieningen tot het inrichten van een kraamkliniek of het aanschaffen van fietsambulances.

Daarnaast wil het NASF jonge mensen in Nederland stimuleren ´de Albert Schweitzer in zichzelf´ te ontwikkelen. Je talenten in dienst te stellen van het belang van je medemens. In dat kader organiseert de stichting jaarlijks de Albert Schweitzer Prijs. De winnaar van deze prijs ontvangt 5000 euro als subsidie om zijn of haar initiatief uit te voeren.

Meer informatie

Albert Schweitzer Prijs 2016

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *