oerboek

Auteur Oerboek van de mens in Rotterdam

Donderdag 9 februari 2017 om 20.00 uur geeft prof. Carel van Schaik een lezing over zijn bestseller “Het Oerboek van de mens: de evolutie en de Bijbel”. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de ‘s Gravenweg 251 in Rotterdam.

Invoering van landbouw zorgde voor grootste gedragsverandering

Van ‘Het oerboek’ zijn al inmiddels zeventienduizend exemplaren van gekocht. De schrijvers zien de Bijbel als een soort verslag van de invoering van de landbouw en alle problemen die erop zijn gevolgd. De auteurs noemen deze omwenteling ‘de grootste gedragsverandering die een diersoort ooit op deze aardbol heeft bewerkstelligd’.

In zijn lezing vertelt van Schaik, evolutiebioloog, onder meer welke gevolgen deze agrarische revolutie heeft gehad voor onze samenleving en hoe dit nog steeds doorwerkt.

oerboek

Praktisch

Het initiatief voor deze lezing is genomen door het Apostolisch Genootschap en de Vrijzinnigen uit Zuid Holland. De entree voor deze bijeenkomst is gratis. Aan het eind van de avond kunt u bij de uitgang een vrijwillige bijdrage geven. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Datum: 9 februari 2017
Tijd: 20.00 uur
Lokatie: ‘s Gravenweg 451 in Rotterdam (Apostolisch Genootschap)
Entree: gratis (gift na afloop)

Meer informatie

Interview Carel van Schaik
www.facebook.com/oerboeklezing

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *