Update Hans Alma houdt de Vrijzinnige Lezing

Hans Alma vervangt Christa Anbeek voor de lezing.

De vrijzinnige lezing wordt gehouden op 26 maart aanstaande via zoom. Aanmelden is verplicht op de website.

De lezing van Hans Alma draagt de titel:

Compassie vraagt moed

In haar lezing ‘Iets nieuws beginnen’ gaat zij verder waar haar veel geprezen boek Het verlangen naar zin eindigde: met een ode aan de liefde, opgevat als passie voor léven en compassie met onszelf en de ander in onze kwetsbaarheid. Compassie maakt het ons mogelijk te leven – leven te wíllen – in tegenwoordigheid van het kwaad en de dood.

Compassie vraagt moed, maar dat betekent niet dat het om iets groots en heldhaftigs gaat.

2 antwoorden
 1. Jan Veltman
  Jan Veltman zegt:

  Wat een mooi en bijzonder thema. Over dit thema heb ik een autobiografisch verhaal geschreven.

  Tijdens het proces ‘de weg naar binnen’, heb ik mijn ‘bron’ ontdekt, om vervolgens die ‘bron te laten stromen’, waarbij ik, zonder dat te weten, ook mijn ‘innerlijke kracht’ heb ontdekt. Door dit proces van ‘laten stromen’ heb ik vanuit mijn ‘individuele identiteit en ego’ o.a. het thema ‘kwetsbaarheid’ ‘ontmoet’, wat ik vervolgens in verbinding heb gebracht met het thema ‘vergeven’. Onder andere deze thema’s en nog vele andere thema’s heb ik ontmoet op de vele zijpaden, die steeds weer uitkomen op die ‘enige echte weg’ naar binnen!

  .

  Beantwoorden
 2. Dominic Hoogsteder Jr.
  Dominic Hoogsteder Jr. zegt:

  Een intrigerende introductie van wat ons op 26 maart a.s. te wachten zou kunnen staan. Ik kijk uit naar verdere verdieping van dit thema.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *