Compassieprijs 2016

Compassieprijs 2016 voor Heilige Rotterdamse Boontjes

De Nederlandse Compassieprijs 2016 met als thema ‘Een humane economie’ is toegekend aan Heilige Rotterdamse Boontjes.

Kwetsbare jongeren

Dit project biedt kwetsbare Rotterdamse jongeren kansen om werkervaring op te doen als koffiebrander, barrista en distributeur. Zo vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt en op een nieuwe start in hun leven. Met de heffing op de producten van Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie BV. worden opleidingen, trainingen en lesmateriaal gefinancierd. Bovendien kopen ze in bij één koffiehandelaar met één boerderij en dragen zo ook bij aan een beter leven voor de koffieboer en aan zorg voor de natuur.

Betekeniseconomie

De jury is van mening dat Heilige Rotterdamse Boontjes een mooi voorbeeld is van de opkomst van de nieuwe ‘betekeniseconomie’. Geld verdienen met- en vanuit het hart, dat is het thema van de Compassieprijs 2016. Met deze bril op heeft de jury gekeken en geoordeeld dat het ontstaan, de werkwijze en werking van Heilige Boontjes mede is gebaseerd op het feit dat waarde wordt toegevoegd aan de levens van anderen.

Compassieprijs 2016

Heilige Rotterdamse Boontjes verovert haar plek in dit landschap met een goed product dat daadwerkelijk geld oplevert en meteen weer wordt geïnvesteerd in het eigen ideaal: een beter leven voor mensen hier en elders.

Gedachtegoed

De jury heeft bij haar keuze mede laten meewegen of de winnaar anderen kan inspireren en of de werkwijze en het gedachtegoed doorgeefbaar, doorleefbaar en opvolgbaar zijn. Dat geldt voor Heilige Boontjes Rotterdam. Wij wensen Heilige Rotterdamse Boontjes alle goeds toe. Draag deze Compassieprijs met trots en in het hart.

www.heiligerotterdamseboontjes.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *