Conferentie IARF Re-imagine Interfaith Cooperation 2018

In 2018 organiseert International Association for Religious Freedom zijn 35ste congres. Deze keer onderdeel vormen van een breder evenement, dat we samen organiseren met een aantal partners die onze visie en doelstellingen met ons delen. De conferentie, met als thema Reimagining Interfaith Cooperation, zal tussen 29 juli en 1 augustus in Washington plaatsvinden.

De IARF is een verband van vrijzinnige geloofsgemeenschappen en individuele leden uit meer dan 30 landen en allerlei godsdiensten, dat zich al sinds begin 20ste eeuw inzet voor vrijheid van geloof, interreligieuze dialoog en mensenrechten. De projecten van IARF omvatten onder meer mensenrechtenonderwijs en interreligieuze samenwerking in India, Kenia en Pakistan en uitwisseling tussen moslim en joodse religieuze leiders en jongeren in Israël en Palestina, als ook verschillende conferenties en bijeenkomsten. In Nederland is IARF vertegenwoordigd door zijn Chapter en heeft meerdere ledenorganisaties uit de vrijzinnige wereld, waaronder de Remonstranten en Vrijzinnigen Nederland.

Het evenement dat op initiatief van IARF en United Universalist Association wordt georganiseerd, wordt door verschillende partners gezamenlijk ondersteund, waaronder: United Religions Initiative USA, United Church of Christ, Religions for Peace, World Congress of Faiths en enkele geloofsgemeenschappen.

Hoofdthema’s zullen zijn de opbouw van interreligieuze netwerken en het uitwisselen van methoden en werkwijzen; het programma opent met een panelgesprek van vier vooraanstaande sprekers, waaronder: ds. Jennifer Bailey, dr. Mohammed Elsanousi en rabbijn David Saperstein. Er zullen vijf hoofdthema’s worden uitgediept d.m.v. workshops waarin de nadruk wordt gelegd op leren, trainen en uitwisselen van vaardigheden. De traditionele ‘Circle Group’-bijeenkomsten in groepen van 8-10 personen en verschillende vormen van spirituele activiteiten zullen ook ditmaal niet ontbreken.

Inschrijfgeld bedraagt 295 vóór 1 februari a.s., 365 Usd vóór 1 april a.s. en 400 USD vanaf 1 april a.s. , inclusief conferentiemateriaal, locaal vervoer, alle maaltijden en culturele evenementen.

Meer op www.reimagineinterfaith.org en www.iarf.net of op FB via https://www.facebook.com/ReimaginingInterfaith/ Rechtstreeks inschrijven kan via https://uua.wufoo.com/forms/2018-reimagining-interfaith-conference/.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *