De nieuwe aarde: een duik in het ongewisse 

Visioen

Op de vraag deel je visioen in deze tijd van Corona zonden meer dan 200 kunstenaars een visioen in. Visioenen geïnspireerd door het Bijbelvers ‘En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel, en de eerste aarde waren voorbij gegaan, en de zee was niet meer.’ (Openbaring 21:1).  

Het zijn inspirerende en emotionele kunstwerken, de meesten speciaal voor de tentoonstelling gemaakt. Ik had geluk en mocht aanwezig zijn in de Westerkerk op een van de eerste dagen dat de tentoonstelling open was. Helaas is hij nu weer gesloten, maar hij gaat weer open, en het Bijbels museum gaat ook wel op reis, dus wie weet.

Prachtig is het ragfijne geborduurde kunstwerk van een duikende figuur. De onzekerheid, de fragiliteit van de toekomst, voor iedereen. Het beweegt heel subtiel door de wind. 

Welke ongewisse toekomst is er? Het deed me ook denken aan mijn eigen onzekere toekomst, ga ik besmet worden, word ik ziek? Hoe gaat het straks verder, mag ik mijn familie weer omhelzen? 

De duik in de toekomst is onzeker, maar hoe zal die eruit zien? 

Tientallen van de kunstwerken zijn te zien op de speciale website www.nieuweaarde.nu/inzendingen

De werken van Margriet van Breevoort, Oussama Diab, Rinske van Dijk, Jet van Helbergen & Judith Scholte, Rieteke Hoogendoorn, Pavèl van Houten, Felipe van Laar, Sarah van der Lijn, Lego Lima, Jeanne Rombouts, collectief We Sell Reality en Zindzi Zwietering zijn te zien op de tentoonstelling mocht die weer open zijn.

Wies Houweling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *