Dr. Froukje Pitstra

Te benaderen voor:

  • lezingen
  • gesprekskringen
  • workshops

Onderwerp(en):

Naast lezingen (met beeldmateriaal) over dr. Anne Zernike verzorg ik desgewenst lezingen over de geschiedenis van de vrijzinnigheid en/of over cultuurgerelateerde onderwerpen. Ik begeleid gesprekskringen over literatuur (dit kan één specifiek boek zijn of meerdere titels in een leesclubconstructie), kunst en vrijzinnige/religieuze onderwerpen. Daarnaast verzorg ik workshops over levensverhalen.

Opleiding: Geschiedenis, Geestelijke Verzorging, Religious Symbols and Traditions. Gepromoveerd op een biografie over dr. Anne Mankes-Zernike (Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap, Rijksuniversiteit Groningen).

Werkervaring: momenteel werkzaam als: Docent Historisch Onderzoek, Narratief Onderzoek & Oral History en Humanistische Tradities, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. In mijn onderzoek houd ik mij bezig met 1. (Auto) Biografie en levensverhalen. 2. De geschiedenis van (goed) ouder worden.

Contact:

U kunt via bureau@vrijzinnigen.nl contact zoeken.