Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een drieluik van interculturele spirituele ontmoetingen

21 januari 2018, 10:30

Anass Habib en Rachid Oahalou

Lezing/zang/ontmoeting: zondag 21 januari, 8 april, 17 juni

Na het inspirerende verhaal van en gesprek met vrijzinnig moslim Rachid Oahalou afgelopen seizoen, gaan we verder met ontmoetingen met vrijzinnige moslims in ons kerkje. Hoe fijn is dat, om samen naar inspirerende zang en teksten uit de moslim traditie te luisteren en zelf ook te laten horen wat ons raakt uit onze eigen vrijzinnige traditie. En daar dan met een open houding met elkaar over in gesprek te gaan, uit te wisselen wat ons daarin persoonlijk raakt, inspireert, bevreemdt, ontroert, verrast, …we hopen dat we veel mensen met een moslim en/of Arabische achtergrond kunnen meenemen op deze zondagochtenden. Als je al contacten hebt, taalmaatjes, leerlingen, kennissen, buurtgenoten, nodig ze uit en neem ze mee!  Te beginnen op 21 januari. Naast zang van Anass Habib zullen Rachid Oahalou en twee leden van ons kerkje, te weten Jan Dirk van de Voort en Marieke van Es, met elkaar en de bezoekers in gesprek gaan.

En dan zijn er nog de 2 zondagochtenden van 8 april en 17 juni 2018. Op deze data wordt hier een vervolg aan gegeven. We nemen de ervaringen en wensen, voortkomend uit de ontmoeting van 21 januari, daarin mee.

Personalia: Anass Habib is een bekeerde moslim. Hij is zanger en leraar klassieke Arabische muziek. Hij treedt op in Nederland en ver daarbuiten. Hij zal in onze bijeenkomst voor ons een aantal Aramese liederen zingen. U kunt al veel over hem lezen en van hem horen op internet.

Rachid Oahalou werkt voor IOM (International Organization for Migration) t.b.v. vrijwillige terugkeer en reïntegratie van migranten in hun land van herkomst.

Data: 21 januari, 8 april en 17 juni 2018

Tijd: 10.30 – 11.30 uur

Kosten: vrijwillige bijdrage, richtbedrag € 5,=

Gegevens

Datum:
21 januari 2018
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Lunteren
Dr. Kimmijserlaan 28
Lunteren, 6741 DR
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren

Gegevens

Datum:
21 januari 2018
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Lunteren
Dr. Kimmijserlaan 28
Lunteren, 6741 DR
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren