Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ik hou van jou – over de uitdagingen en valkuilen van de liefde

7 maart 2016, 20:00

Hein Stufkens liefde

We gebruiken het woord ‘liefde’ voortdurend… De liedjes die we de hele dag horen, de boeken die we lezen, de series die we op tv  zien – overal gaat het over ‘liefde’. Ook in de kerk is liefde een veel gebruikt woord. Er wordt dan gesproken over Gods liefde voor de mens, of over dat we God moeten liefhebben.

Vormen van liefde

Maar wat is liefde eigenlijk? Wat bedoelen we als we zeggen: ik hou van jou? Hoe vaak is liefde eerder een vorm van bezit, een ruilmiddel, of een voorwendsel om jezelf op te offeren en weg te cijferen?Bestaat er ook zoiets als belangeloze liefde, liefde die allereerst een kwaliteit in ons hart is? Is dat misschien de liefde die Paulus bedoelt in zijn beroemde ‘hooglied van de liefde’(I Kor. 13)? Over zulke vragen, die alles te maken hebben met hoe gelukkig of ongelukkig we ons in het leven voelen, gaat deze lezing, gegeven door Hein Stufkens.

Hein Stufkens

Hein Stufkens is een Nederlands filosoof, dichter, schrijver en zenleraar. Hij studeerde (rechts)filosofie in Utrecht en werkt op het gebied van “spiritualiteit en bewustwording”. Hij publiceerde een groot aantal boeken en dichtbundels. Zijn inspiratiebronnen zijn het christendom (vooral de Franciscaanse variant), (zen)boeddhisme, oosterse en westerse mystiek en de dieptepsychologie. Hij stichtte samen met zijn vrouw een bezinningscentrum in Cadzand, waar hij woont en werkt.

Gegevens

Datum:
7 maart 2016
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.vrijzinnigenoud-beijerland.nl

Locatie

Oud Beijerland

Gegevens

Datum:
7 maart 2016
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.vrijzinnigenoud-beijerland.nl

Locatie

Oud Beijerland