Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dochters van Mulan

16 maart 2016, 19:30

Bettine Vriesekoop Dochters van Mulan

Hoe vrouwen China veranderen

Bettine Vriesekoop woonde jarenlang in Peking en is in deze periode vooral gefascineerd door de rol van de vrouw in de Chinese samenleving, vroeger en nu. Daar schreef zij het prachtige boek Dochters van Mulan over.

Vertrekpunt is haar bezoek aan de graftombe van Qiu Jin, feministe van het eerste uur in China. Net als de legendarische Mulan en haar nazaten was zij een zwaardvrouw, een vechtjas. Maar hoe profileren vrouwen zich in het moderne China? Welke invloed heeft het taoisme en het confucianisme nog op de seksualiteit van de vrouw?

Vriesekoop ontmoet vrouwen en meiden, studentes, feministes, lesbiennes, een plastisch chirurg, een oud-prostituee, gender- deskundigen en een moderne ‘zwaardvrouw’.  Zij vormen de voorhoede van een emancipatiegolf die na de opendeurpolitiek van Deng Xiaoping, de eenkindpolitiek en de Studentenopstand van 1989 op gang is gekomen. Maar hebben ze werkelijk invloed? Is de seksuele revolutie aan de huidige generatie vrouwen voorbijgegaan, of zijn de dochters van Mulan bezig China te veranderen?

Over haar boek en haar ervaringen in China komt Vriesekoop vertellen.

Gegevens

Datum:
16 maart 2016
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Tholen
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
16 maart 2016
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Tholen
Bekijk de site van Locatie