Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In de ban van Jung

24 september 2017, 10:30

in de bang van Jung

Onder deze titel schreef Tjeu van den Berk in 2014 een indrukwekkend boek over Nederlanders met uiteenlopende beroepen (kunstenaars, theologen, filosofen, psychiaters, advocaten, verplegers, studenten, bloementelers) die kennis hebben gemaakt met het werk van Jung en door zijn gedachtegoed geraakt zijn.

Tijdens deze lezing zal Van den Berk stil staan bij sommigen van hen zoals de schrijvers Gerard Reve en Simon Vestdijk, de filosofe Etty Hillesum en kunstenaar  Marten Toonder. Wat leerden zij van Jung? Waarom waren zij in zijn ban?

Ook probeert hij te laten zien wat die bonte groep Nederlanders, werkzaam op zeer uiteenlopende vakgebieden, zo aansprak in Jung nadat deze afstand had genomen van de theorieën van zijn grote leermeester Freud.

Jungs gedachtengoed gaf  zijn aanhangers vrijheid, maar zorgde ook voor veel vragen. Want Jung was soms moeilijk te doorgronden en zijn ideeën stonden vaak haaks op de toen gangbare opvattingen.

Tjeu van den Berk

Dr. Tjeu van den Berk is theoloog. Hij studeerde theologie in Nijmegen, Rome en Lyon en  was werkzaam aan de Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht. Hij schreef boeken over de samenhang tussen religie, psychologie, kunst en cultuur.

 

 

Gegevens

Datum:
24 september 2017
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:
Site:
www.vrijzinnigenvelp.nl

Locatie

Vrijzinnigen Velp
Dr. Fabiusstraat 12
Velp,

Gegevens

Datum:
24 september 2017
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:
Site:
www.vrijzinnigenvelp.nl

Locatie

Vrijzinnigen Velp
Dr. Fabiusstraat 12
Velp,