Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marli Huijer in Hattem

28 maart 2023, 20:00

Op dinsdag 28 maart 2023 houdt Marli Huijer een lezing over haar boek De toekomst van het sterven in De Marke in Hattem.

Waar gaat het essay over?

Duizenden jaren was onsterfelijk-heid alleen weggelegd voor de goden.

Tegenwoordig willen verouderingsdeskundigen en transhumanisten dat mensen minstens honderd jaar in gezondheid kunnen leven om vervolgens snel en pijnloos de wereld te verlaten. In werkelijkheid begint de aftakeling kort na ons pensioen en duurt dan zo’n vijftien jaar. Hoe verhouden we ons tot de laatste levensfase? Bereiden ziektes en aftakeling ons voor op de dood? Is de zorglast van de laatste levensfase nog op te brengen als de hele samenleving ouder wordt? Zijn er grenzen aan de groei van de levensduur? Bestaat er zoiets als een juist moment van sterven? In De toekomst van het sterven onderzoekt Huijer onze omgang met veroudering en de dood, zowel op persoonlijk als maatschappelijk en politiek vlak. Dit boek is het achtste deel in de serie ‘Vitale ideeën voor de wereld van morgen’. Deze serie behandelt levensnoodzakelijke vraagstukken en onderwerpen, telkens met het uitgangspunt: hoe willen we dat de wereld er morgen uitziet, en wat moeten we daarvoor doen? Eerder verschenen o.a. Een land van kleine buffers van Dirk Bezemer, Nederland voedselparadijs van Barbara Baarsma en Wij zijn de stad van Floor Milikowski.

Prof.dr. Marli Huijer is emeritus hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus School of Philosophy, Erasmus Universiteit Rotterdam, voorzitter Stichting Maand van de filosofie en columnist voor dagblad Trouw.
Ze is voormalig Denker des Vaderlands (2015-2017).

Gegevens

Datum:
28 maart 2023
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Hattem
Sparrenlaan 3a
Hattem,
+ Google Maps

Organisator

Vrijzinnigen Hattem
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
28 maart 2023
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Hattem
Sparrenlaan 3a
Hattem,
+ Google Maps

Organisator

Vrijzinnigen Hattem
Bekijk de site van Organisator