Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Susan Smit in Lunteren

2 april 2023, 10:30

In samenwerking met boekenwinkel ‘Boek en Buro’ uit Ede organiseert Vrijzinnig Lunteren een lezing met schrijfster Susan Smit. Ze is onder andere bekend vanwege haar interesse in ‘‍Hekserij’. Net als alle andere natuurreligies op de wereld, is dit niet-georganiseerd. Er zijn geen heilige boeken, gebouwen of profeten, er is geen strikte leer. Veel mensen noemen het daarom liever een spiritueel pad. Susan Smit, inmiddels al ruim twintig jaar op het pad van de heks, deelt ze op zondag 2 april om 10.30 uur wat ze zelf allemaal heeft geleerd op haar persoonlijke ontwikkelingsreis. Ze vertelt je alles wat ze weet over de natuurwetten en levensbeschouwing van de oude religie en reikt je middelen aan voor groei. Zo laat Susan zien hoe de oude natuurreligie je in het hier en nu kan helpen bij het omgaan met emoties, het op peil houden en opschonen van je levensenergie, de verhouding tot je lichaam en seksualiteit, het benutten van creativiteit, intuïtie en scheppingskracht, en de zorg voor de aarde en elkaar. Kortom, hekserij leert ons hoeveel de natuur en vrouwelijke waarden ons te bieden hebben.

 Susan Smit schrijft naast romans ook boeken over persoonlijke groei en stukken voor tijdschrift Happinez. Ze staat bekend om haar speelse en nuchtere benadering van moderne spiritualiteit. Ze gaat in op de levensbeschouwing van moderne hekserij die ze beschreef in haar boeken ‘Heks’ en ‘De wijsheid van de heks’. Ook vertelt ze over de bestseller ‘De heks van Limbricht’, een historische roman gebaseerd op het leven van Entgen Luijten. De laatste vrouw die in wat nu Nederland is als heks werd vervolgd. Deze roman werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2022, wordt verfilmd en is in een aantal talen vertaald.

Susan Smit (1974) studeerde af in Culturele Studies, met als hoofdvak Nederlandse Taal- en Letterkunde, aan de Universiteit van Amsterdam. In 2003 maakte ze haar romandebuut en met de historische roman Vloed (2010) brak ze door naar het grote publiek. Erna volgden bestsellers als Gisèle. Tropenbruid en De heks van Limbricht, dat werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2022.

Boek en Buro zal aanwezig zijn met een boekentafel.

De kosten van de lezing voor niet-leden bedraagt € 5,– (pinnen is mogelijk).

Gegevens

Datum:
2 april 2023
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Witte Kerkje
Dr. Kimmijserlaan 28
Lunteren, 6741 DR Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren

Gegevens

Datum:
2 april 2023
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Witte Kerkje
Dr. Kimmijserlaan 28
Lunteren, 6741 DR Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Vrijzinnigen Lunteren