Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theatervoorstelling Hulp

16 oktober 2016, 10:00

Hulp

Vijftig jaar lang bestuurt de oudtante van Anoek de goede-doelen-stichting Auxilium (Latijn voor Hulp). Sinds de oprichting in de jaren zestig, worden met deze stichting diverse kleinschalige medische projecten in Afrika ondersteund. Nu haar oudtante 98 is, vindt ze het tijd voor een nieuwe generatie en draagt ze de verantwoordelijkheid voor de stichting over aan Anoek. Maar welke koers is de juiste? En geloven we eigenlijk nog wel in de ontwikkelingssamenwerking anno 2015?

Witte redder

Na een briefwisseling met de door haar gesponsorde student Francis besluit Anoek naar Kenia af te reizen. Om antwoord te vinden op haar vragen. Was onze hulp nuttig, kun je in deze tijd nog de witte redder uithangen, of moet je de mensen daar het werk laten doen? Ze ontdekt in Kenia tragische, persoonlijke verhalen, maar ook nieuwe geluiden.

Hulp

Hulp van theatermaker Anoek Nuyens is een journalistiek theaterproject over een erfenis die dwingt na te denken over een nieuwe missie, verantwoordelijkheid en medemenselijkheid in een tijd waar het individu boven alles gaat.

Anoek Nuyens

Anoek Nuyens (1984) is schrijver en theatermaker en werkt(e) onder andere in Kinshasa, Brussel, Berlijn en Amsterdam. Eerder maakte ze bij Productiehuis Rotterdam Bouta. Biografie van een macho over het leven van Desi Bouterse in samenwerking met Tjon Rockon en Marjolijn van Heemstra. Datzelfde jaar ontving ze de Marie Kleine-Gartman Pen voor haar essay Westen, Wake-Up!

Ze richtte Het Transitiebureau op dat bestaat uit een groep denkers en theatermakers die via acties en theatrale interventies de rol van theater in de 21ste eeuw opnieuw proberen te definiëren.

Voor De Correspondent schreef ze over vrijgekomen staatsgeheimen en deze serie werd genomineerd voor De Loep, een prijs voor onderzoeksjournalistiek.

Momenteel werkt ze aan een nieuwe serie: Het einde van de Mens als de Maat der Dingen.

 

Gegevens

Datum:
16 oktober 2016
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Heerde
Julianalaan2
Heerde,
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
16 oktober 2016
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijzinnigen Heerde
Julianalaan2
Heerde,
Bekijk de site van Locatie