Klimaatverandering en duurzaamheid

Zou jij met ons mee willen denken over klimaatverandering en duurzaamheid?

  • Binnen Vrijzinnigen Nederland is een ‘Vrijzinnig Platform’ gevormd om maatschappelijke problemen te signaleren, aan de oplossing waarvan juist ook vrijzinnigen een relevante bijdrage kunnen leveren. De vrijzinnige levenshouding en daarbij horende behoefte naar elkaar te luisteren en samen op te trekken kan hopelijk behulpzaam zijn daar, waar bruggen tussen mensen moeten worden geslagen om grote problemen te kunnen oplossen.
    Het platform koos voor ‘Duurzaamheid’: wat is belangrijker dan het scheppen van voorwaarden om volgende generaties op onze Aarde in gezondheid en welzijn te kunnen laten leven?
    Velen zien de urgentie en willen actie; maar welke stappen moeten worden gezet en vooral: hoe doe je het samen zodat er echt iets kan gaan veranderen?
  • Vrijzinnigen Nederland is lid van de Humanistische Alliantie waar men binnen het ‘Netwerk Levensbeschouwing’ óók voor het thema ‘Duurzaamheid’ koos. Binnen dit Netwerk zijn naast Humanisten en Vrijzinnigen ook o.a. Alevieten en het Apostolisch Genootschap vertegenwoordigd. Het Platform wil graag samen met anderen optrekken, zeker ook binnen  dit Netwerk.
    Het Netwerk wil, na ‘Corona’, opnieuw starten en wel op zaterdag 18 juni in Berg en Dal met een luchtige zomerse workshop van een middag om het netwerk te verstevigen, de kennismaking te hernieuwen en met elkaar te zoeken naar wat ons verbindt. Daarnaast willen we bezien hoe dit tot actief handelen ten aanzien van duurzaamheid kan leiden. Hiervoor geldt eveneens dat we graag zouden zien dat ook enkele jongeren uit onze hoek aan deze bijeenkomst mee willen doen.
    Ben je geïnteresseerd? Of heb je vragen? Neem ook dan contact op met bureau@vrijzinnigen.nl.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *