Kloostergesprek

MiX een glossy over multireliogisiteit

Op 23 mei aanstaande verschijnt de glossy MiX, over mensen die elementen uit verschillende religies en levensbeschouwingen combineren. Het tijdschrift wordt die dag gepresenteerd tijdens het evenement ‘Mix en Match van Religie Vandaag’ in De Nieuwe Liefde in Amsterdam.

De reden om deze glossy te maken is de afronding van twee vierjarige onderzoeksprojecten naar multireligiositeit, aan de Vrije Universiteit en aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving.

Schrijfster Rosita Steenbeek neemt het eerste exemplaar in ontvangst en  reageert op de inhoud van de glossy. De joods-boeddhistische zangeres Lies Müller zingt een duet met imam Mehmet Yurek.

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de Nederlandse bevolking elementen uit verschillende religies en levensbeschouwingen combineert. De glossy MiX gaat uitgebreid in op deze onderzoeksresultaten, met quotes van bekende Nederlanders zoals cabaretier Jörgen Raymann, tv-presentatrice Annemiek Schrijver en zenleraar Ton Lathouwers.

Portretten en columns

Het tijdschrift bevat ook een aantal portretten van ‘mixers’, zoals de joods-boeddhistische zangeres Lies Müller, die tijdens de presentatie optreedt en theologe Berthe van Soest, die zich laat inspireren door Hare Krishna’s, sjamanisme, tarot en Keltische feesten.

MiX

Er staan columns in de glossy van o.a. schrijfster Rosita Steenbeek, cabaretière Nilgün Yerli, columnist Enis Odaci en tv-presentator Narsingh Balwantsingh over hun eigen multireligiositeit.

Een zelftest helpt de lezer ontdekken in hoeverre hij of zij zelf een ‘flexibele gelovige’ is. Verder bevat MiX tips voor multireligieuze bezinningscentra, gemeenschappen, tv-programma’s en boeken.

Doelgroep

MiX is er voor iedereen die geïnteresseerd is in eigentijdse vormen van zingeving, voorbij traditionele grenzen. Vanaf 23 mei is MiX te koop in de boekhandel.

Meer informatie

www.mix-glossy.nl
Kloostergesprek MiX

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] De resultaten van dit onderzoek zijn onder andere vertaald naar de glossy MiX. Bovendien zijn in MiX verschillende flexibele gelovigen geportretteerd. Deze prachtige glossy is onder andere te koop bij […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *