nacht van de theologie

Nacht van de theologie

De Nacht van de Theologie, onder theologen ook wel de ‘Nacht der nachten’ genoemd, is een avond in het weekend van de langste dag en vindt plaats op 25 juni.

Dit jaar zal voor het eerst de Theoloog des Vaderlands verkozen worden, naast de prijs voor het beste theologische boek van afgelopen jaar. De Theoloog des Vaderlands wordt gekozen voor de periode van één jaar met als doel dat hij of zij in dat jaar optreedt als ambassadeur van de (academische) theologie in Nederland. De avond is voor iedereen die geïnteresseerd is in de theologie.

De Nacht van de Theologie maakt zichtbaar dat theologen in het publieke debat een rol hebben te vervullen. Door gezichtsbepalende theologen van verschillende kerkelijke signatuur en achtergrond met elkaar in contact te brengen en het gesprek over actuele thema’s in het publieke debat tussen theologen te stimuleren, wordt iedere bezoeker op deze avond geïnspireerd om verbonden te blijven met de theologie.

Nacht van de theologie

Geschiedenis

In 2011 vond de eerste Nacht van de Theologie plaats in de Hermitage in Amsterdam: een feestelijk galadiner voor theologen. In 2012 werd het evenement op deze plaats herhaald. Er werden voor de tweede keer prijzen uitgereikt voor beste theoloog en voor het beste theologische boek. Daarnaast was er tijdens het diner een inhoudelijk programma rond een bepaald thema. Ook in 2013 werd voor dit format gekozen. Alleen de locatie veranderde. Dat werd de SS Rotterdam. In 2014 en 2015 vond de Nacht van de Theologie plaats in de Rode Hoed in Amsterdam. In 2016 gaan we naar Hilversum en zijn we voor het eerst live te horen op de Nederlandse radio.

Meer informatie

www.nachtvandetheologie.nl

Meer (vrijzinnig) nieuws

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *