Schiedamse kerk hijst regenboogvlag

Deze week wappert de regenboogvlag bij het kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland, afdeling Schiedam. Daarmee nemen zij stelling tegen de veelbesproken Nashvilleverklaring.
“Want geloven in de liefde betekent geloven in de mensen. Álle mensen.”

Vrijzinnigen Nederland, afdeling Schiedam, heeft vandaag de regenboogvlag gehesen. Op deze manier geven zij extra zichtbaarheid aan hun geloof in de waardigheid van de mens, en keren zij zich tegen de Nashville-verklaring waarin 150 ondertekenaars zich tegen homoseksualiteit uitspreken. “Wij zijn voor verbinding en niet voor verklaringen die ondertekend moeten worden om mensen buiten te sluiten. Wij vragen ons af: waar gaat dit over? Het gaat niet over God, niet over de liefde, niet over gelijkwaardigheid. Wij willen oproepen tot solidariteit, liefde en openheid.” In het kerkgebouw van Vrijzinnigen Schiedam is iedereen welkom bij alle activiteiten, en is iedereen gelijk.

Voor de Vrijzinnigen – voorheen De Nederlandse Protestanten Bond – is gelijkwaardigheid onvoorwaardelijk en vanzelfsprekend. Daarom vraagt de Nashville-verklaring om een tegengeluid. “Geloven in de liefde betekent geloven in mensen, álle mensen, ongeacht hun seksualiteit.” Daarnaast willen zij hiermee hun LGBTI-broeders en zusters binnen de orthodoxie een liefdevol hart onder de riem steken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *