theoloog met toekomst

Symposium Theoloog met toekomst

De beroepen waar Fontys theologie levensbeschouwing voor opleidt, zoals docent levensbeschouwing en geestelijk verzorger, staan onder druk. In een snel veranderende samenleving hebben deze beroepen moeite het tempo bij te houden. De afgelopen drie jaar heeft een onderzoeksgroep van Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing (FHTL) zich hier intensief mee bezig gehouden.

Gedeelde problematiek

Een van de opbrengsten van de onderzoeksgroep is dat er sprake is van een gedeelde problematiek bij de genoemde beroepenvelden. Tijdens dit symposium op 15 december worden de ideeën uit de verschillende beroepen samengebracht en word je uitgedaagd om verder te denken. Onder leiding van Willien van Wieringen, volgen pitches en discussies met innovators Taco Visser, Rebecca Onderstal, Greco Idema en tussendoor ‘de hokjesvrouw’ @NynkeSirene.

Website theoloog met toekomst

Tegelijk met het symposium wordt de website Theoloog met toekomst gelanceerd. Verschillende deskundigen, met ieder een eigen perspectief, brengen de huidige en toekomstige praktijk van de HBO-theoloog in beeld, met als ‘oude’ werkvelden onderwijs, geestelijke verzorging en pastoraat, en nieuwe beroepen als levenscoach, ritueel begeleider etc.

Meer informatie en aanmelden

Symposium Theoloog met Toekomst
15 december 2016
13:30-17:30 te Utrecht
Kosten 25 euro
www.fontys.nl

Meer nieuws lezen?

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *