vakantie

Vakantie met andere mensen

Mensen die werken brengen veel uren van de dag door met collega’s. Afgezien van de vrije tijd, de buitenlucht en de zon is dat misschien wel de grootste verandering als mensen met vakantie gaan. Waar je ook heen gaat of thuisblijft, wat voor weer het ook is, het is niet met je collega’s, maar met familie en vrienden of geliefden.

Wie is die meneer die het vlees snijdt mama? Was een beroemde vraag over de vaak werkende en afwezige vader. Nu is iedereen zo druk, op werk, school, lessen en sport dat een gezin elkaar pas in de vakantie weer uitgebreid ontmoet. Dan is er tijd om te praten en rustig naar elkaars verhalen te luisteren. Vakantie is ook om weer te ontdekken wie de andere mensen aan de eettafel zijn.

Single

Er zijn veel mensen die zich heel goed alleen kunnen vermaken, maar singles hebben wel vaak een probleem als ze samen met iemand vakantie willen vieren. Met wie ga je met vakantie? Vaak vinden ze een reisgenoot die ook single is. Gezinnen en stellen gaan met elkaar en je wordt zelden uitgenodigd om mee te gaan. Uitzonderingen zijn fantastische gezinnen en families die wel openstaan voor vrienden en vriendinnen die aansluiting zoeken om met vakantie te gaan. Daar heb ik vaak gebruik van mogen maken.

Een vakantie is tijd voor vrienden en familie. Is het belangrijkste van vakantie niet de cultuur, de zon, de vrije tijd, maar zijn bij mensen waar je graag bij wilt zijn? Of die graag bij jou willen zijn?

Vakantie

Voorrecht

Niet voor niets breken daarom tijdens vakanties vaak grote ruzies uit en meestal schijnbaar om niets. Een spanning of conflict wordt dan pas uitgesproken, of dan pas is er de rust om zaken uit te praten. Vaak zit veel spanning ook in de voorbereiding van de vakantie. Omgaan met een partner is toch echt anders dan met een collega. ‘Je kunt nu ophouden met voorzitten, doe nu ook gewoon eens wat’ hoorde ik een vriendin een keer tegen haar partner zeggen.

Vakantie is een voorrecht om samen te zijn met mensen van wie je houdt. Het gaat niet om jezelf of nietsdoen en genieten, maar 24 uur samen te zijn met de mensen waarvan je houdt. Gelukkig duren vakanties zelden langer dan drie weken.

Een mooie zomer.

Wies Houweling

Meer blogs lezen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *