Veenendaal presenteert Ondertussen

Ondertussen is een maandelijkse half uur durende digitale collage vol vrijzinnigheid onder redactie van Henk Harmsen en Martin Schuitemaker. Henk Harmsen is bekend om zijn x-liedjes en zijn verhalen over God in het gekkenhuis. Ook maakte hij het digitale Corona-drieluik And the beat goes on… Samen met Martin Schuitemaker bedacht hij de serie EgtHemaTM, waarin de personages Beer en Pop voor het eerst optraden. Deze schavuiten zullen overigens ook in Ondertussen opduiken.
Voorlopig bestaat elke keer uit liedjes (gezongen door Eva Schuurman), verhalen, columns, gedichten en sketches. Ondertussen kan gebruikt worden als digitaal alternatief voor een bijeenkomst of kan bekeken worden tijdens een fysieke bijeenkomst en kan bijvoorbeeld na afloop worden besproken.

De eerste aflevering zal op 13 september in première gaan. De link naar deze aflevering is https://www.x-liedjes.nl/ondertussen/1/ en werkt vanaf 13 september om 0:00.
Een teaser is alvast te vinden op www.x-liedjes.nl/ondertussen/teaser.
We roepen nu al een ieder op om aan de volgende afleveringen bij te dragen. Meer informatie hierover is te vinden op www.x-liedjes.nl/ondertussen.

Op zondag 18 oktober kunt u kijken naar de tweede aflevering van Ondertussen, een maandelijkse half uur durende digitale collage vol vrijzinnigheid. Het thema is deze keer De Twee Torens. Jan van Donkelaar praat over Etty Hillesum en over de twee wegen, Wim van Keulen en zijn kleindochter Roos ronden de zoektocht naar de Hemel af, Henk Harmsen vertelt over de twee torens van Babel en over communicatie. Natuurlijk zingt Eva Schuurman weer een aantal x-liedjes en wagen Beer en Pop, onder leiding van Martin Schuitemaker, het, als echte vrijzinnigen, om uiteindelijk overal weer aan te gaan twijfelen.

De uitzending is vanaf 18 oktober 0:00 via https://www.x-liedjes.nl/ondertussen/2/ te bekijken. Meer informatie kunt u nu al vinden op https://www.x-liedjes.nl/ondertussen en vragen of opmerkingen kunt u sturen naar info@x-liedjes.nl

Ondertussen – Aflevering 3 
De terugkeer van de koning (beschikbaar per 5 december)
Dit wordt alweer de laatste aflevering van het drieluik Ondertussen. 

– Henk legt een link tussen 2012, complottheorieën en geloven-in-het-algemeen.
– Er is weer een praatje van Jan. Dit keer over de baard van de Koning.
– Wim en Ollie eindigen hun zoektocht naar de hemel en we komen meer te weten over de rol van Ollie in het leven van Wim. 
– Beer en Pop zullen tenslotte zeker de kans niet voorbij laten gaan om het laatste woord te nemen.
– Centraal in aflevering drie staat de wederkomst van Jezus. Dit onderwerp wordt in een ouderwets hoorspel uitgebeeld, waarbij de hoofdpersonen (God, Jezus en Satan) ook nog eens definitief zullen afrekenen met Sinterklaas en Zwarte Piet (en overigens ook met de Schimmel). 

Speciaal vanwege Sinterklaas is deze aflevering al op zaterdag 5 december beschikbaar via www.x-liedjes.nl/ondertussen/3
Meer informatie vind u op www.x-liedjes.nl/ondertussen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *