Genade

Verbeelding in een vrijzinnige tijd. Over zinzoekers en zinmakers

Op 8 en 9 april 2017 is er in het Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem een weekend met als thema: Verbeelding in een vrijzinnige tijd. Over zinzoekers en zinmakers.  De inleider en uitdieper van dit thema is Laurens ten Kate.

Programma

Dit weekend omvat drie dagdelen. We beginnen op zaterdagochtend  om 11.00 uur en eindigen op zondagmiddag na de lunch. Er is veel ruimte voor interactie. Voor wie zich vooraf wil verdiepen in het thema, wordt het boek van de inleider met de titel De vreemde vrijheid. Nieuwe betekenissen van vrijzinnigheid en humanisme in de 21ste eeuw aanbevolen.
Uw gastheer is Dirk Somsen.

Laurens ten Kate

Laurens ten Kate is verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek.Vanaf 2015 bekleedt hij daar tevens de bijzondere leerstoel Vrijzinnige Religiositeit en Humanisme. Hij ziet vrijzinnigheid niet alleen als een houding, maar ook al een conditie waarin velen delen: de ‘vrijzinnige conditie’ van onze laatmoderne wereld. Maar daarmee is vrijzinnigheid ook een kernwaarde van onze cultuur. Het is een levenshouding die niet uitgaat van vaststaande waarheden en gekenmerkt wordt door openheid, dialoog en gevoel voor pluralisme.

Kosten  en aanmelding

De kosten bedragen bij overnachting in een eenvoudige kamer in een slaaphuisje 145 euro en in een hotelkamer 170 euro. Voor leden van de Vereniging Woodbrookers Barchem geldt een korting van 10 procent.

Aanmelden: masondorp@solcon.nl of 0341-353717
Informatie: Dirk Somsen, 0527-201916

Terug naar leerstoel vrijzinnige religiositeit en humanisme

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *